Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2019. 22:53h.

El PPC veu una “presa de pèl” rebaixar l’IRPF a les rendes baixes

Santi Rodríguez diu que els que ingressen menys de 12.400 euros “no han de fer la declaració de la renda”

El PPC veu una “presa de pèl” rebaixar l’IRPF a les rendes baixes

Santi Rodríguez

El portaveu del PPC, Santi Rodríguez, ha assegurat que és una “presa de pèl” que el Govern anunciï que rebaixaran l'IRPF dels catalans amb ingressos inferiors als 12.450 euros anuals, perquè “aquestes persones estan exemptes de fer la declaració de la renda”. “És una presa de pèl que se'ns digui que baixaran l'impost a la rendes més baixes, perquè les rendes més baixes ja no han de declarar aquest impost”, ha explicat en roda de premsa al Parlament.

També ha lamentat que “tornen a estrènyer” amb l'impost de successions, un tribut que “en la majoria dels països europeus ja ha estat abolit, i que en bona part de les comunitats autònomes ha quedat reduït a la mínima expressió”. “Nosaltres som radicalment contraris a l'impost de successions, perquè suposa pagar per segona vegada per unes rendes que els pares ja van tributar en el moment d'obtenir-les”, ha assenyalat.

Santi Rodríguez ha considerat que l’augment d’impostos previst en l'acord de Pressupostos entre el Govern i Catalunya en Comú tindrà una repercussió negativa, perquè "com més impostos paguen els ciutadans i les empreses a les administracions, menys recursos té les persones i menys possibilitats de generar riquesa les empreses”.

El portaveu del PPC ha denunciat que “els catalans som els espanyols que més impostos paguem, però paradoxalment som els que tenim les polítiques socials pitjor dotades”. “Tenim les polítiques socials més pobres i la política fiscal més alta”, ha conclòs Rodríguez.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 18/12/2019 - 11:09

Estos peperos no se de q se quejan, podrian haberlo cambiado todo cuando el vago y perezoso de Rajoy tuvo mayoria absoluta y se dedico solo a calentarle la silla a los sociatas sin cambiar nada, eso si, el amigo montoro les financio a cascoporro y por favor, dile a tu compi feijoo q deje de prohibir el español en las escuela de Galicia.

#1 Very, a, 18/12/2019 - 09:46

Es verdad. A los que ingresan menos de 14 mil euros si hacen la Declaración de la Renta les devuelven el poco IRPF que les han retenido en la nómina porque por ley esas rentas están exentas de pagar IRPF. Una tomadura de pelo.

#1.1 pepe, andorra, 18/12/2019 - 11:07

Es q la nueva Stasi en el regimen feudal q hay en España gracias al separatismo y sus complices en el resto de España trabaja con el dinero, nadie cobra menos de esa cantidad, por eso lo hacen, no solo es una tomadura de pelo, es q si te quejas, incitan al personal contra ti con la razon q sea, en fin, cada uno tiene lo q se merece.