Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2011. 17:20h.

El PPC vol que els alumnes portin uniforme i saludin els professors

Alberto Fernández creu que els estudiants s'han de posar dempeus per a rebre els mestres

El PPC vol que els alumnes portin uniforme i saludin els professors

Alberto Fernádez, durant l'ofrena floral a Blas Infante del Dia d'Andalusia

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, pretén que els alumnes de primària i secundària vesteixin uniforme i saludin al professor quan arriba a classe a les escoles públiques i concertades, una decisió que prendria cada centre "des de la llibertat" , i d'acord amb els pares.

"No es pot anar a l'escola a estudiar com si fossis vestit d'oci", ha defensat Fernández Díaz, ja que hi ha estudiants que van a classe fins i tot exhibint roba interior, recorda el programa dels populars. En això, Fernández Díaz veu una mesura d'igualtat i no disciplinària perquè evitarà "controvèrsies estèrils" per la marca de roba entre alumnes, i entre ells i els seus pares, i alhora ajudarà els progenitors a estalviar.

Pel PP, l'uniforme no és incompatible amb la bata, pot augmentar el sentit de pertinença al centre i al barri, i es poden oferir ajudes pel seu ús, que situarien en 20 euros per alumne en començar a portar-lo, i 10 euros si ja ho tenien. Fernández Díaz ha subratllat que "el mestre no és el col.lega", de manera que aposta per recuperar normes d'urbanitat i de relació amb ell, com posar-se dret quan entra a classe i saludar-lo. 

En resum, Fernández Díaz ha defensat unes escoles trilingües -que ensenyin en català, castellà i anglès- i que recuperin la cultura de l'esforç, del mèrit i l'autoritat del professorat, de manera que el docent "no només sigui un vigilant de pati".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pappagalletto blu, barcelona, 01/03/2011 - 10:43

Menys mal que encara queden persones sensates com l´Alberto Fernández.
Evidentment, el que propugna no pot estar d´acord amb molta gent d´aquest país, que preferirien anar a classe en calçotets i samarreta (del Barça, això sí, que cal respectar el pensament únic)

#11 Angel, Barcelona, 28/02/2011 - 20:07

Deu meu! Si Blas Infante aixequés el cap i trobés aquest personatge...

#10 pepe, andorra, 28/02/2011 - 19:11

lo del uniforme lo hacen hasta los cubanos, q no es q sean muy de derechas. Lo de saludar de pie al profesor es un signo de respeto y educación hacia quien sabe mas y te transmite conocimientos. No son medidas ni de izquierda ni derechas, solo de sentido común.

#9 ciutadà ppcc, Palma, 28/02/2011 - 10:01

Demagògia.

Per aconseguir un alumnat com cal no ens cal ni uniforme ni pp.

#8 Terraxa, Terrassa, 28/02/2011 - 09:03

L'uniforme, bé, no té per què ser rellevant, ara, saludar correctament al professor, SÍ.
La causa principal del fracàs escolar és la manca de respecte al professor, i tot el que això comporta. Per què amb 26 alumnes per classe, NO hi ha massificació de cap mena.