Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2013. 19:48h.

El president de Flandes està contra la independència

Peeters tampoc no dóna suport a la consulta

El president de Flandes està contra la independència

Mas, amb el primer ministre flamenc, al Pati dels Tarongers

La internacionalització del dret a decidir dels catalans tampoc no serà un camí de roses. El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit avui a Palau amb el primer ministre de Flandes, Kris Peeters, en la primera trobada internacional d'alt nivell d'ençà de les eleccions.

Mas, després de quasi una hora de reunió, ha explicat en la roda de premsa posterior que havia explicat al seu homòleg el "dret a decidir", "la situació que ens trobem entre Espanya i Catalunya", o "el dèficit fiscal".

El president fins i tot ha anunciat que Flandes i Catalunya farien alguna acció conjunta com un viatge dels dos presidents en un destí encara per determinar. "Treballaran els nostres equips per decidir el destí", ha explicat Mas. "Intentarem sumar esforços entre països i economies que tenen característiques similars", ha afegit.

Però, a la pregunta d'un periodista holandès -la roda de premsa era en català amb intèrpret al flamenc- ha arribat el primer desencís. Peeters ha reconegut que "el meu partit no està a favor de la independència". "Bèlgica com a estat federal encara té un valor per a Flandes", ha continuat.

Artur Mas ha agraït aleshores "la voluntat d'escoltar encara que no comparteixin el 100% determinades estratègies", però llavors ha vingut el segon desmarcatge quan se li ha preguntat si Flandes donaria suport al referèndum d'autodeterminació. "No n'hem parlat", ha hagut de reconèixer el president.

Una periodista li ha preguntat llavors al polític flamenc si la UE hauria d'acollir un nou estat independent en cas de sí a la consulta malgrat la posició de Govern espanyol i Peeters ha contestat parlant del paper de les regions en el futur de la Unió Europea.

La periodista ha insistit i el primer ministre de Flandes ha respost parlant de la subsidiarietat i ha destacat les competències de les regions en el marc de la Unió Europea, però cap paraula de suport a favor de la consulta.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#30 ramon, barcelona-c, 28/02/2013 - 01:13

Flandes no te,com el pais basc, cap problema economic , no poden demanar la secessió per no perdre Bruseles i aquest sr. sap el que poden fer els espanyols .Al seu pais encara recordan el que van fer els espanyols i encara els hi recorden als nens que no volen anar a dormair el duc de Alba.Serietat

#29 BEJOTA, BCN, 27/02/2013 - 19:21

COM AL CAMP NOU, L'INDEPENDENTISME QUEDARÁ EN UN NO RES.SR. ROSELL:EL SEUCAMP ÉS D'ESPOT O DE BATALLA ?COMPTA ,PERQUE LI VA MOLT BÉ AL MADRID AIXÍ.

#28 Jofre, Barcelona, 27/02/2013 - 13:03

Si tinguéssim l'autonomia de Flandes tampoc ens caldria la independència,

#28.2 yomismo, Murcia, 27/02/2013 - 17:57

Ya quisiera para si Flandes, tener las competencias que tiene Cataluña.

Ya quisiera el gobierno catalán ser Flandes en cuanto a influencia en Bélgica, por tamaño, economía y población.

#28.3 Xavi, Barcelona, 28/02/2013 - 19:42

Podeu voler la independència, que és la ruptura amb Espanya, però Jofre, no feu el ridícul molts dels que doneu suport a l'independentisme tergiversant la realitat. No hi ha a Europa cap territori que no és Estat que tingui més autonomia que Catalunya tret de País Basc/Navarra i els cantons suïssos.

#27 Lluís, Tortosa, 27/02/2013 - 10:45

Yomismo, i tu t'has assabentat de tots els països que s'han separat de vosaltres per falta de democràcia? Serà que els altres són sempre els dolents?

#26 María Jesús, Barcelona, 27/02/2013 - 10:06

Atur Mas hace el ridículo cuando pretender resaltar una analogía con la región más rica de Bélgica, porque en España, quien se parece a Flandes es Madrid.

Sería más apropiado que su próximo viaje para internacionalizar el ridículo fuese a il bello comune di Corleone.

#26.1 Kani, Girona, 27/02/2013 - 10:56

Flandes se parece a Madrid??? JA JA JA
Se nota que has viajado.

#26.2 María Jesús, Barcelona, 27/02/2013 - 13:20

Sí. Se parece en que son las dos regiones que lideran la actividad económica de su país.

JA JA JA Se nota que no has leído.

#26.3 Kani, Girona, 27/02/2013 - 14:17

Lo único que lidera Madrid es la burocracia. Dime un producto en que Madrid sea Líder. No lo hay. Madrid vive de los servicios, de la administración y de ser la sede oficial de muchas empresas, ubicadas realmente en otros lugares.
Si hasta la transmediterránea tiene la sede en Madrid, HA HA HA

#26.4 Oau, Vic, 27/02/2013 - 14:23

Uau maria jose que culte i inteligenta que ets!

#26.5 boche, Amsterdam, 28/02/2013 - 14:32

Madrid es líder en tecnología en España. Cosa que Barcelona, que no Cataluña, hace tiempo que dejó de serlo, porque, oh sorpresa!, los guiris que van a vivir y a trabajar en España quieren hablar español. No un idioma regional impuesto.
Y sí, vivo al lado de Flandes.