Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 20:55h.

El president de Gisa, 'tocat'

Xavier Casas era tinent d'alcalde d'urbanisme de Barcelona

El president de Gisa, 'tocat'

Xavier Casas (dreta), amb l'alcalde, Jordi Hereu

El principal acusat de l'escàndol del Palau de la Música, Fèlix Millet, també va gestionar amb l'Ajuntament de Barcelona la requalificació necessària de terrenys de la zona del Palau per intentar aconseguir una comissió de 3,6 milions d'euros amb la construcció d'un hotel. Un dels convenis va ser signat amb Xavier Casas, actual president de l'empresa pública de la Generalitat Gisa.

Segons la querella del fiscal contra Fèlix Millet i Jordi Montull per tràfic d'influències i apropiació indeguda, Millet, per gestionar les requalificacions urbanístiques necessàries perquè l'operació pogués realitzar-se, va signar inicialment un conveni amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, el 8 de març de 2006.

El fiscal afirma que "aquest conveni i el seu annex no eren suficients per poder obtenir el guany econòmic que buscaven els querellats, i que els havia de facilitar un tercer concessionari que es fes càrrec de construir el projecte hoteler".

"Per això", afegeix el fiscal, "emprant aquells els mateixos procediments persuasius esmentats que resultaven de la seva posició, van establir amb facilitat contactes amb responsables polítics de l'Ajuntament de Barcelona i amb el mateix honorable conseller Antoni Castells, amb la finalitat de signar un altre conveni, a tres bandes, amb el clausulat que més els interessava, relacionat amb aquella futura operació urbanística".

Després d'aquelles gestions, Millet i Castells van signar el 24 d'octubre de 2006 un nou conveni amb el llavors primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas, actual president de l'empresa pública de la Generalitat Gisa.

A la querella, el fiscal afirma que "les tres parts acceptaven" el conveni anterior entre Millet i Castells, i "es pactava" que "la Fundació [Orfeó Català-Palau de la Música] presentaria davant l'Ajuntament la documentació necessària per a tramitar la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'entorn del Palau de la Música".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 patufet, qualsevol, 10/06/2010 - 10:28

Polítics i Gestors: A l'infern de dos en dos !!!!!

#4 Maria Parpal, Barcelona, 10/06/2010 - 09:53

L'Hereu i el Nadal saben fer alguna cosa legal? Requalificacions salvatges, urbanisme del PSC

#3 funcionari, Barcelona, 10/06/2010 - 08:36

Que hi ha algún que no sàpiga com funcionen els partits quan dirigeixen una Administració? Doncs això: finançament a través de comissions il·legals, endolls a dojo, etc.

#2 victor, barcelona, 10/06/2010 - 07:37

- Ja us avisaven els de CiU. No tireu de la manta que no interesa... I els del PSC, com novatos, darrera dels de ICV, que son els llestos, i a fer la comissió d'investigació. Pues ala!!

#1 josep, ., 10/06/2010 - 02:29

Ja comencen a sortir tots del rebost ...
Ai,ai, ai, ai Montilla com et creixen els nans.