Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2009. 11:37h.

El president de l'ACM vota a favor de l'autodeterminació

Martorell, Sant Cugat i Manresa aproven mocions a favor de les consultes

El president de l'ACM vota a favor de l'autodeterminació

Salvador Esteve, alcalde de Martorell, en una foto d'arxiu

L'Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) ha donat suport a una moció a favor de les consultes sobiranistes com la d'Arenys amb 13 vots a favor (12 de CiU i un d'Esquerra) i la resta en contra: 8 (PSC. ICV i PSC). La votació és significativa no només perquè és el principal feu electoral de CiU al Baix Llobregat, una comarca que històriament vota al PSC o a Iniciativa, sinó també perquè el seu alcalde és Salvador Esteve, que també és president de la Associació Catalana de Municipis (ACM), que aplega els ajuntaments amb majoria nacionalista.

La moció aprovada felicita "a la gent i els representants municipals d'Arenys de Munt" i dóna suport "quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l'ajuntament, a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència".

També Sant Cugat ha aprovat una consulta pel proper 13 de desembre amb els vots favorables de CiU, ICV-EUiA i ERC. L'alcalde convergent, Lluís Recoder, va justificar el vot favorable per "radicalitat democràtica", i ha admès que es va generar "un debat intens a CiU". Tot i això, ha deixat clar que "l'ajuntament es mantindrà al marge".

Manresa ha seguit el mateix camí i ha aprovat una consulta amb els vots favorables de CiU, ERC i la CUP, els vots contraris de PSC i PP, i l'abstenció d'ICV i Plataforma per Catalunya.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ernest, Barcelona, 20/10/2009 - 14:50

Un altre linx ibèric.

#3 pere, bcn, 20/10/2009 - 14:24

Actualment la majoria molt àmplia de militants d'IC estan a favor de la independència, però, especialment al cinturó de BCN hi voten en contra pensant que els immigrants espanyols hi estan en contra.
Ja ho veuran quan el SI guanyi al cinturó!

#2 Ramon, Barcelona, 20/10/2009 - 13:26

Jo proposaria que es reconegués el dret a l'autodeterminació del Sahara, Catalunya i Palestina. Seria la manera de colar-ho als nostres progres. No crec que tinguessin collons de fer treure Catalunya.

#1 1640, Tortosa, 20/10/2009 - 12:02

Jo que creia que ICV no estava mai d'acord amb el PP. He, he. Per l'autodeterminació del Sahara, però, sí que hi estarien d'acord. Colla d'hitpòcrites. L'estat propi català és imprescindible.