Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2015. 17:12h.

El president de l’ANC admet que Catalunya quedaria “transitòriament” fora de la UE

Jordi Sànchez diu que “això no vol dir sortir de l’euro”

El president de l’ANC admet que Catalunya quedaria “transitòriament” fora de la UE

Una imatge d'arxiu del president de l'ANC, Jordi Sánchez

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha afirmat en una entrevista a la Cadena SER que Catalunya quedaria “transitòriament”  fora de la Unió Europea (UE) en cas d’independència.

“Quedar transitòriament fora d’una zona com la UE és una realitat. En un moment inicial això és indiscutible, però quedar fora no vol dir que hi hagi acords i relacions amb la UE i que es puguin mantenir totes les condicions que avui Catalunya té en relació amb Europa”, ha apuntat.

Sánchez ha assenyalat que “això no vol dir sortir de l’euro”, i ha posat com exemple el cas de Grècia: “Vostè creu que Europa que està fent l’impossible perquè Grècia no surti de l’euro permetrà que Catalunya surti de l’euro?”. “Això forma part del debat polític dels responsables dels partits polítics que volen imposar por”, ha afegit.

El líder de l’ANC ha dit que per iniciar el procés cap a la independència “el que farà falta és una majoria de diputats”, recordant que el “compromís de les forçes independentistes” si obté la majoria absoluta “és iniciar un procés que voldrà culminar amb la creació d’un nou Estat a Europa”.

“A Catalunya hi ha un problema polític de primer nivell pel que fa a les relacions amb l’Estat i s’ha de buscar una sortida, políticament raonable, que només tingui un requisit: Catalunya ha de tenir el futur a Espanya i Europa que els ciutadans vulguem que passi”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#25 Jordi, L'H, 27/08/2015 - 17:39

Desperatferro, Ciudadano, JC, Spanish,... de debò us creieu que sense Espanya no hi ha futur;que Espanya és una potencia mundial del progres, que Europa farà el que Espanya digui, que el món farà el que Espanya digui?Tenim il·lusió per ser millors i lluitem per provar-ho, vosaltres tb hi guanyeu.

#24 despertaferro, l´h, 27/08/2015 - 16:29

La frase esta censurada la frase correcta es "tramsitoriament piiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiii anys"

#23 Ciudadano, Terrassa, 27/08/2015 - 15:56

Siento decirle señor Tardá la patada será en los huevos del independentismo DEMOCRATICAMENTE HABLANDO . CLARO

#22 JC, Barcelona, 27/08/2015 - 00:09

Jordi Sánchez ya ha rectificado. Se ve que le han debido dar un tirón de orejas. ¿Pero cómo puedes decirle ahora la verdad a los ciudadanos después de los años que les llevamos mintiendo? ¡Y menos hacerlo a 1 mes del 27S! Es un error, es malo para la propaganda. Pero tranquilos, ya ha rectificado.

#21 Penquis, Bcn, 26/08/2015 - 22:59

Darrerament estem assistint a declaracions sobre economía per part de gent que mai han ajupit l'esquena (pencant) llevat de formar part de grups o partits que d'una manera o altra els ha permès de sobreviure amb prou comoditat. Dons be, aquesta gent son els que ens diuen com ha de funcionar tot.