Publicitat
Política · 25 de Maig de 2019. 11:37h.

El president del Senat demana l'absolució dels presos

Manuel Cruz afirma que “ho reconciliaria tot”

El president del Senat demana l'absolució dels presos

Manuel Cruz (foto: Senat)

El president del Senat, Manuel Cruz, ha afirmat que la situació política a Catalunya es “reconciliaria” amb l'absolució dels polítics independentistes en presó preventiva, mentre que una sentencia condemnatòria provocaria “una resposta a Catalunya” perquè els partits independentistes voldran treure “rèdit electoral”.

“Hi ha un escenari que podria reconciliar-ho tot i és que hi hagués una sentència absolutòria, és una possibilitat. Si no és així, sembla clar que generarà una resposta a Catalunya perquè els sectors independentistes reaccionaran. I és possible que aquests mateixos sectors intentin extreure un rèdit electoral del malestar de la ciutadania”, ha assegurat en una entrevista a El País.

Cruz ha defensat un model federal per a l'Estat com alternativa al projecte independentista, perquè “l'enemic que més tem l'independentisme és el federalisme”. També ha assenyalat que “Espanya és un estat fortament descentralitzat i això per a alguns ja és gairebé un estat federal”, alhora que ha lamentat que alguns partits vegin la proposta federal com “la preindependència”. “L'enemic de l'independentisme és el federalisme”, ha reblat.

El president del Senat, d'altra banda, ha descartat l'aplicació del 155 perquè ara per ara no es donen les circumstàncies “en absolut”. “Els pressupostos en els quals té cabuda aquest article i les circumstàncies que s'han de donar per aplicar-lo no són enlloc”, ha conclòs Cruz.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#45 Josep de sabadell, Sabadell, 26/05/2019 - 12:21

Franco?./gracias a Dios que se lo llevo, aunquen tardo demasiados años.

#44 Jordi BR, L'H, 25/05/2019 - 19:42

Muy valiente planteamiento que parece haber puesto muy nerviosa a la derecha española que hace ya mucho olvidó que era la presunción de inocencia y no cesan en su intento de presionar más y más a los jueces, aunque creo que no hace falta. Suerte hay de la sombra de Estrasburgo que al menos a los jueces les ponen un poco el freno

#43 Calígula, Gerona (España), 25/05/2019 - 18:51

La reconciliación pasa por cumplir la ley, y no se empeñen en otra cosa

#42 Chris, Lleida, 25/05/2019 - 18:18

Todo? Todo??? que forma mas simplista de solucionar las cosas por parte del presidente del senado, ni más ni menos, aún siendo un miembro del PSC. en que mundo vive este senador, en los de Yupi? en Cataluña ya tenemos suficientes ignorantes, señor Manuel Cruz.

#41 Mefisto, BARCELONA, 25/05/2019 - 16:54

El professors ficats a politics són, per regla general, un desastre. L'observació del sr Cruz resulta intolerable i el descalifica com a profesor, com a politic i com a persona intel.ligent i honesta. Suposo que sap que la sentència no serà absolutòria. També acabaria el conflicte una bomba atòmica o un meteorit com a la peli MELANCONIA ...