Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2013. 09:43h.

El president del TC denunciava "el menyspreu català"

Pérez de los Cobos va assegurar el 2005 que "diverses generacions de catalans han estat educades" en l'odi a Espanya

El president del TC denunciava "el menyspreu català"

Pérez de los Cobos

El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, en una conferència de 2005 a Yecla, es va referir a l'Estatut i ha lamentat que "el veritable problema, i crec saber del que parlo, és que, com a conseqüència d'errors del passat, diverses generacions de catalans han estat educades en el menyspreu, exprés o tàcit, cap a la cultura espanyola, i l'Estatut és la primera manifestació política d'aquest menyspreu".

En aquest sentit, tal com recull El País, va considerar que l'Estatut suposava un "veritable desafiament per a l'estabilitat constitucional" de l'Estat, va argumentar que "cap jurista digne" no afirmaria el contrari i va concloure que era "la primera manifestació política" del que va qualificar com "menyspreu" dels catalans "cap a la cultura espanyola".

Pérez de los Cobos -llavors catedràtic de Dret del Treball a la Universitat Complutense de Madrid- va llançar dures crítiques contra els "excessos" de l'Estatut i la "classe política", a qui va acusar de ser "el problema" i de no estar "a l'altura de la maduresa "del poble.

A partir d'avui, i durant tres dies, el ple del Tribunal Constitucional debatrà la recusació plantejada per la Generalitat i el Parlament de Catalunya contra Pérez de los Cobos després de publicar El País al juliol que aquest va seguir pagant la seva quota de militant al PP després ser nomenat magistrat al desembre de 2010.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#9 Xipolleig, Barcelona, 10/09/2013 - 19:01

Sort que ho hem corregit, i no fem com els propis espanyols, que menyspreen Espanya, negant-se a ensenyar el català, per exemple, una llengua tant espanyola, segons diuen ells mateixos
No hi ha qui menyspreii més Espanya que la oligarquia espanyola,separadora i anticatalana

#8 BEJOTA, bcn, 10/09/2013 - 16:28

I, durant 20 ,Catalunya fou plagada de pintades per tot arreu com ara "PUTA ESPANYA".QUI HO EGUI ,ÉS N CRETÍ O UN SEC.

#7 El azote de los necios, Barcelona, España, 10/09/2013 - 13:56

Las supuestas víctimas se han convertido en ejecutores..... lo que denunciaban del nacionalismo franquista ahora son métodos adoctrinadores del independentismo.... realmente no se puede tener demasiada compasión de estos renegados... décadas rasgándose las vestiduras por el mundo y ahora desfiles...

#7.1 Gongylus, Girona, 10/09/2013 - 16:33

Valga'm Déu. Noi, tranquil·litzat una mica, si us plau, que estem demanant la independència, no comenten un crim contra la humanitat. Heu intentat sotmetre el poble català i no heu pogut. Espanya és un projecte que va començar malament fa 300 anys i ara apareixen les conseqüències.

#7.2 Gorgorito, bcn, 10/09/2013 - 18:08

Buf, azote, en serio, sorprende tanta visceralidad en un tema tan pacífico, que lo único que quiere la gente es vivir su vida de otra manera, nada más. Tienes que asumir con más filosofía que cuando dos naciones no se entienden, no se les puede obligar a convivir. Y no pasa nada.

#6 Albert Demunacu, Barcelona, 10/09/2013 - 13:13

És curiosa aquesta forma que tenen de culpabilitzar als altres d'actuacions feixistes, que són exactament les que ells practiquen de tota la vida.
Fa temps que els corruptes, xenòfobs, feixistes i altre bestiari similar es dediquen a acusar tothom del que ells són. Deu funcionar.

#5 Ballester, Aragón, 10/09/2013 - 12:59

Solo hay que leer a mayor parte de los comentarios de este medio y de otros medios catalanes, para darse cuenta que lo que dice este señor es rigurosamente cierto. Y lo peor de todo es que muchas lineas editoriales tambien lo corroboran. Que disfruteis de vuestro odio.