Publicitat
Política · 11 de Març de 2009. 20:07h.

El president d'Equador rep Carod

El vicepresident del Govern ha estat nomenat Hoste Il·lustre de Quito

El president d'Equador rep Carod

Carod, amb Rafael Correa (Foto: Rubén Moreno)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reivindicat des d’Equador, on ha estat rebut pel president del país, Rafael Correa, el Pacte Nacional per la Immigració com l’instrument per assolir des de la unitat la igualtat d’oportunitats. “Estem convençuts que la millor estratègia per a l’èxit del país és que la suma d’esforços sigui possible en absència de desigualtats”, ha manifestat el vicepresident del Govern després de reunir-se també amb l’alcalde de Quito, Andrés Vallejo, i de ser declarat Hoste Il·lustre de la ciutat. Un reconeixement que ha agraït “amb orgull i emoció” per tractar-se d’“un vincle d’amistat més” entre els dos pobles. Ha estat acompanyat de la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, i el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Andreu Felip.
 
Durant la seva intervenció després de ser nomenat Hoste ll·lustre de la ciutat de Quito, el vicepresident del Govern ha defensat les polítiques d’integració de la Generalitat que, tal com ha remarcat, “no són d’imposició, sinó que busquen oferir igualtat d’oportunitats i en els compromisos que assumim tots els que formem part de la societat catalana, al mateix nivell”. En aquest sentit, Josep-Lluís Carod-Rovira ha subratllat la importància del treball unitari per part de tots els actors implicats, perquè “estem convençuts que la millor estratègia per a l’èxit del país és que la suma d’esforços sigui possible en absència de desigualtats”. És en aquest context que ha situat el Pacte Nacional per a la Immigració, que la Generalitat va signar el desembre passat amb agents econòmics i socials. Es tracta, segons ha destacat, d’un full de ruta que “pretén orientar i organitzar les transformacions necessàries al conjunt de polítiques del Govern i de pràctiques de la societat civil per fer efectiva la igualtat entre tots els membres de la societat catalana, sense que sigui un obstacle el seu lloc de naixement”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 josepxicot, barcelona, 12/03/2009 - 19:00

No sols hem de aceptar sense dir res a
quests ecuatorians sense ofici ni benefici,
ara hem de donar doners a fons perdut a
un indigenista que fot fora a tot el blanc
que pot,i nosaltres anar pagant,què som
de bretols.

#16 Aderró, Vilanova, 12/03/2009 - 17:53

Això és posar Catalunya al món? Això és fer de Papà-Noel amb els nostres diners i mentrestant reclamant finançament per allò que realment ens fa falta aquí. Butxaca foradada en temps de crisi i incongruència total

#15 Gombau, Lloret de Mar, 12/03/2009 - 17:30

Trispartit, tu tens d independentista el que jo tinc d espanyol. Jo em sembla molt be q els representans de la meva patria facin la seva feina a l exterior.Mes o menys com fan els teus representans, q molt a desgrat meu tambe em toca pagar. Igual que tu.

#14 luis, barcelona, 12/03/2009 - 11:52

Al CAROD i a la DE LA VEGA
als paisos sudamericans els reben com als REIS D'ORIENT cargadets de REGALS
el que a CATALUNYA i a ESPAÑA 1.500.00 d'aturats treguin foc per els caixals no els resta el GLAMOUR del viatje

#13 Hug, Begur, 12/03/2009 - 11:14

En Carod esta fent una gran feina. Esta posant Catalunya al mon. Entenc que a molts colons no els agradi. Pero no ens deixen elecció. Es una questio de supervivencia.