Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2009. 13:29h.

El president d'ERC a la Cerdanya també coordina Reagrupament

El partit de Puigcercós admet que la situació de Costa va contra els estatuts, però no mou fitxa

El president d'ERC a la Cerdanya també coordina Reagrupament

Joan Carretero, durant la presentació de Reagrupament a Barcelona el passat mes de juny

L'arquitecte Isidre Costa, de Puigcerdà, militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de fa uns quatre anys i membre de l'executiva local a la capital de la Cerdanya, va ser escollit recentment per presidir l'executiva comarcal d'ERC a la Cerdanya, en substitució del dimissionari Xavier Porta (arquitecte i alcalde de Bellver de Cerdanya). Costa va ser escollit a l'última executiva comarcal del partit, però no va ser fins la setmana passada que va assumir el càrrec de manera oficial, després de fer-ne les pertinents notificacions als màxims òrgans del partit.

Val a dir que Costa també va ser escollit, fa pocs dies, coordinador de la gestora de la nova associació Reagrupament.cat, entitat que impulsa i promou l'exalcalde de Puigcerdà i exconseller de Governació de la Generalitat, Joan Carretero, segons informa el Diari de Girona. El dia 8 d'agost hi haurà la presentació oficial de l'associació en un acte al centre cívic de Bellver de Cerdanya.

La direcció nacional del partit republicà va evitar pronunciar-se sobre el cas concret del nou president de l'executiva comarcal a la Cerdanya, Isidre Costa, pel fet que sigui alhora coordinador de la gestora de Reagrupament.cat a la comarca pirinenca.

Alhora, però, des de la direcció de la formació que lidera Joan Puigcercós s'ha admès que els militants d'ERC han rebut la resolució de la Comissió de Garanties del partit que en data de 8 de juliol especifica que el fet de mantenir doble militància "o afiliació a Esquerra i a l'Associació Cultural Reagrupament, o en altres entitats" és una situació "d'incompatibilitat estatutària".

Costa, des del primer moment, va expressar la seva voluntat de "sumar esforços" i d'entrada ha volgut evitar fer pronunciaments sobre aquesta condició i la de coordinador a Reagrupament.cat.

El nou president d'ERC a la Cerdanya va reconèixer la situació "complicada" que viu actualment el partit i que la seva obsessió és establir ponts de diàleg entre les parts enfrontades en el si de la formació. Costa voldria recuperar a la Cerdanya la unitat de la militància que hi havia fa un temps enrere, tot i que en coneix les dificultats. Costa no va amagar que, en els últims dies, el partit ha patit una reducció de militants.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Llibertat = Menys polítics, i estat limitat, 05/08/2009 - 12:06

Maginet (tarragona), tu també ets un altre salvapatries que si toqueu poder no rebutjara un bon sou a canvi de "guiar a Catalunya". Els politics (dretes i esquerres) i futurs polítics sou xusma. Estat limitat i llibertat individual sempre!!!

#12 Robert Bonet, Golmés, 05/08/2009 - 07:14

Rcat = Esquerra 2.0
Com el cas d'en Costa n'hi ha farcit per tot el territòri i després diuen que son gent amb dignitat?
Molts d'ells ocupen càrrecs uqe no volen abandonar com al Segrià, per exemple. Hipocresia!!!

#11 pep, oliana, 04/08/2009 - 22:59

que expulsin Heribert barrera o el alcalde de puigcerda en PLANELLA SI TENEN PEBROTS tots dos treballan per CARRETERO

#10 Ernest, Olost, 04/08/2009 - 21:40

Dono tot el meu suport a Reagrupament. Per fi un col·lectiu transversal dirigit per un home que ja ha demostrat amb fets la seva vàlua i honestedat. Per fi l'independentisme suma i no divideix i rebutja els reis al cos que tant mal ens fan.

#9 JAUME, Puigcerdà, 04/08/2009 - 18:06

quin sentit té ser president d'una comarcal d'Esquerra, i alhora ser ccordinador de Reagrupament?. Es evident que una mateixa persona no pot treballar pel be de totes dues formacions, per tant deu treballar per enfortir-ne una i enfonsar l'altra.es èti