Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2009. 12:34h.

El president d'Òmnium dubta del rigor d'algunes consultes

"Ens vam comprometre amb la comarca d'Osona, on hi ha garanties de poder-ho fer bé"

El president d'Òmnium, Jordi Porta, s'ha arrenglerat amb Alfons López Tena en la convocatòria de les consultes sobiranistes. L'exmembre del Consell General del Poder Judicial es va desmarcar setmanes enrera de la Coordinadora de les Consultes i va criticar la presència de "plataformes tòxiques" que fan "impossible organitzar amb solvència consultes arreu de Catalunya en menys de dos mesos". Des de llavors, Tena s'ha abocat en Osona Decideix, l'entitat que promou les consultes només a aquesta comarca.

Porta ha afirmat ara, en declaracions a Rac-1, que "ens vam comprometre bàsicament amb la comarca d'Osona, on hi ha garanties de poder-ho fer bé. Als altres, els hem donat suport però no ens hi hem implicat com a seu nacional perquè hi havia una sèrie de garanties i reglaments que no teníem la certesa que es poguessin complir".  "Òmnium Cultural va estar a favor que això es plantegés amb molta seriositat i rigor", ha insistit

El president d'Òmnium també ha fet una crida a la participació perquè "si hi ha una participació baixa és un cert fracàs de la iniciativa". "Si està per sobre del 30 o el 40% [de participació], bé. Si no, és que no s'ha fet prou bé", ha afegit alhora que ha fet una crida a " que això del diumenge tingui una traducció política en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya"

Jordi Porta, a l'esquerra, en un acte a Òmnium
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 joan, gavà, 14/12/2009 - 13:33

En quin mon viviu alguns ? Osona , on organitzaba el lopez Tena : participació 41,7 % Resta de municipis on ho feien les plataformes : participació 26 % I encara penseu que els il.luminats aconseguiran la independència ? Nomes saben dividir !

#10 Toni, Barcelona, 12/12/2009 - 02:04

El Sr. Porta, d Òmnium Cultural, em sembla que cada cop s acosta més a la sòciovergencia... No oblidem que aquesta, potser en les formes -en l estètica- no ho sembli, però en el fons, en les coses importants i decisives, és unionista, o sia espanyola.

#9 Pep B., Vic, 11/12/2009 - 15:43

Justificació interesada. A Vic-Osona les consultes no són populars, se\'n han apropiat en Tena, Òmnium i sector Puigcercós -Uriel. El dia 14 ens independitzarem d\'ells. Sobretot els que fareu les pròximes tongades no deixeu que us les prengui

#8 Oriol, Bcn, 11/12/2009 - 15:27

Òmnium i en Tena són de les poques persones serioses que hi ha en aquestes consultes. El problema, els de dins ho sabem, és que els de la coordinadora volien xupar càmera. La participació se'ls enfot i això es veurà en el % de diumenge Osona-Resta.

#7 Marina, Vilafranca, 11/12/2009 - 15:24

Joan Prats, on més societat civil s'ha mogut és a Osona, no diguis mentides, els de les plataformes tòxiques només es mouen per protagonisme i sortir a la foto. Dilluns mirarem els resultats de participació a Osona i als altres i ja parlarem.