Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2015. 13:24h.

El president no entén la nota del TSJC

Defensa que les concentracions són per "donar suport i expressar-se en llibertat”

El president no entén la nota del TSJC

Mas, durant la compareixença

El president de la Generalitat, Artur Mas, en roda de premsa després de declarar pel 9-N, ha manifestat que “la nota del TSJC no l'entenc. És donar suport i expressar-se en llibertat”. “Molta gent no entèn la querella”, ha afegit en aquest sentit.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en un comunicat, va manifestar que les concentracions de suport als imputats pel 9-N -Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau- són “un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial”.

La Comissió permanent de la Sala de Govern del TSJC recordava en un comunicat que les funcions del Poder Judicial “com a garant de la Justícia” requereix “la confiança de la societat, d’on rau la seva legitimitat”.

Per això, “la Sala de Govern no pot romandre impassible quan constata que es convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de Justícia amb l’objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i a més, pretendre influir en la seva presa de decisions”.

“Això representa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, tot posant en entredit un dels elements essencials de l’Estat Constitucional”, afegia abans de recordar que “la independència judicial no és un privilegi dels jutges, sinó una garantia per als ciutadans”.

“Qüestionar de manera interessada que l’actuació dels Tribunals de Justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política”, sentenciava.

La vicepresidenta Neus Munté va replicar el TSJC i va mostrar la “sorpresa” del Govern sobre el comunicat. Munté va recordat que el tribunal “sempre parla a través d’instruments molt definits com són les sentències, les resolucions o les interlocutòries”.

És per aquest motiu que es va queixar que en aquest cas ho hagi fet a través d’un comunicat de premsa. Tot i això, va remarcar que “sempre hem col·laborat i ho continuarem fent amb l’administració de justícia, lliurant la documentació i facilitant la seva tasca”

Mas, en roda de premsa

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 Manolo, Barcelona, 16/10/2015 - 16:37

Es un cínico

Estaría mejor de jefe de planta de El Corte Ingles


Empieza a estar "acojonao"

#14 Santiago, Madrid, 15/10/2015 - 23:55

La Constitución española fue aprobada por la mayoría de los españoles, incluyendo la mayoría de los catalanes
Lo que pretenden los independentistas es dar un "golpe de estado"
Cualquier gobierno de España, del PP o del PSOE, aplicará "todas las medidas" que nuestras leyes contemplan para evitarlo

#13 Pepet, Sabadell, 15/10/2015 - 18:29

Quin President tan guapo que tenim! i a més parla idiomes; "el no va más".

#12 Casper, Bcn, 15/10/2015 - 17:14

Le encuentro patético, solo excusas de mal pagador y que no sirven en ningún lugar del mundo para saltarse la Ley. "Mandato popular que clama mediante grandes manifestaciones la secesión de España"... por favor a otro perro con ese hueso.

#11 acn, sabadell, 15/10/2015 - 16:41

El desdichado no tiene otra medicina que la esperanza.