Política · 20 de Setembre de 2012. 14:23h.

El president 'refreda' les eleccions

Considera que no es poden convocar "en calent"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar en roda de premsa que "Catalunya no pot renunciar a construir el seu futur", atès que això "seria una espècie d'immolació. Mas considera que "el debat transcendent és el de la sobirania" i que aquest "no es pot fer en calent".

Mas ha indicat que "no és el moment ara" de parlar d'eleccions i ha demanat a la premsa que "no facin gaire especulacions". El president de la Generalitat considera que "a Espanya es comet un error: la Constitució sempre es rellegeix en clau centralista". També ha recordat que "aquesta es va fer el 1978, tres anys després de la mort de Franco. El 1981 la Guàrdia Civil va envair el Congrés".

D'altra banda, ha deixat clar que "la carta del Rei no ha sortit en la conversa, no li hem dedicat ni 30 segons". Tot i això, ha reconegut que "no ens donem per al·ludits" perquè el que reivindica Catalunya "no és una quimera". "El que pot ser una quimera és encaixar a Espanya sense canviar la Constitució", ha afegit.

També ha afegit que "la Constitució no diu enlloc que no puguem tenir hisenda pròpia com tenim policia pròpia. El Constitucional no ha de ser una paret i no pot evitar el sentiment de nació de Catalunya". "Perquè hi hagi inestabilitat no ens podem submergir com si no existíssim", ha dit.

Artur Mas
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 Lluís, Tortosa, 20/09/2012 - 19:19

Quan el concepte que representa el càrrec que realitza una persona substitueix la persona mateixa, aquest s'escriu en lletra majúscula perquè es refereix a un antropònim. Això és: "El President refreda les eleccions". En canvi: "El president Artur Mas refreda les eleccions". Un filòleg. Gràcies.

#8 joan, manresa, 20/09/2012 - 18:16

tinu..)pro fora una decissió equivocada ,i el poble li demanaría explicacions...,recordi que no es cap partit qui porta la iniciativa es la societat i Vosté ,com a President recull aquest anhel i el far seu..., sí no es veu amb cor de seguir ,Sr.President dimitexi...,pro no enganyem mes al poble

#7 joan, manresa, 20/09/2012 - 18:13

El Casal,18,10 h..--Sr.President..,ni amb fred ni en calent mai es pren rés malament...,sí no ya alternativa....,podrá comptar fins a 100,i el sesultat será el matej....,ep...,ya una alternativa...,pro no li aconsellem..,posar més aigua al ví...,i capgirar la truita i tornar al sí pro no...,(cont

#6 Alan, Barcelona, 20/09/2012 - 16:03

Bueno Arturito. Ahora pide el dinero prestado y ponte a trabajar para solucionar los problemas reales que para eso te pagamos no para que juegues a Milosevic.

#5 spanish, Madrid, 20/09/2012 - 15:53

que pesaos con adeu, joder a que coño esperais a que CIU se decida ? jajajjajajaja 33 años mas.......adeu adeu......iros de una puta vez...joder las indepednecias no se negocian se toman