Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2012. 20:44h.

El Príncep apel·la al Compromís de Casp

"Va segellar des del diàleg i el consens la continuïtat i la permanència d'una Corona d'Aragó forta i unida"

El Príncep apel·la al Compromís de Casp

Felip de Borbó i Letizia, al balcó de l'Ajuntament de Casp. (Foto: casareal.es)

El príncep Felip ha assenyalat que el Compromís de Casp "va segellar des del diàleg i el consens la continuïtat i la permanència d'una Corona d'Aragó forta i unida", durant una visita a aquesta localitat saragossana per commemorar el 600 aniversari d'aquest pacte.

Segons l'hereu a la Corona espanyola, tant el Compromís de Casp com la Concòrdia d'Alcañiz "són una lliçó de mirar més enllà i de generositat que els espanyols d'avui hem d'aprofitar".

Felip de Borbó ha remarcat que amb el pacte de Casp es "va optar per la via de la justícia, i amb la negociació, el pacte i l'acord consensuat per tots per solucionar la crisi".

El Compromís de Casp va ser una reunió entre representants de l'Aragó, València i Catalunya -tres membres per país- per escollir el successor de Martí l'Humà, mort al 1410 sense descendència. L'escollit va ser Ferran de Trastàmara, en detriment de Jaume II d'Urgell.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#42 Roger, Caspa, 09/11/2012 - 15:11

Es un bon exemple: Ens la van embeinar fins al fons.

#41 Chaumsky, Manila, 08/11/2012 - 21:31

Ya salieron todos los de la Caverna de la Confederacion Catalana. Y el candidato Jaime d´Urgell asesinó al obispo de Zaragoza, un gran gesto para ganar amigos.

#40 ferran tubau, bcn, 08/11/2012 - 15:50

Aquest senyor a llegit la història?

On està España en el Compromís de Casp? Enlloc, no existia. El signen els diferents representants de la Corona d'Aragó sota pressió militar de Castella.

Sap que les tropes de castellà van envair la Corona d'Aragó abans del Compromis de Casp?
Això no l'interessa.

#39 abcdari, bcn, 08/11/2012 - 15:27

Uns apel·len a la Moreneta (aquests friquis de la plataforma "espanya i catalans), el principito apel·la al compromís de Casp. Senyors i senyores això es España!!! Tenen alguna proposta seriosa que faci "patxoca"?? Está clar que pels catalans romandra a Espanya no representa cap benefici.

#37 A, ka, 08/11/2012 - 13:39

El consens el portava l'exèrcit castellà radicat a prop de Saragossa, si si, una llibertat i un acord de l'ostia.
Manu militarii