Publicitat
Política · 14 de Març de 2022. 10:23h.

El principi de la fi de Gabriel Rufián

ERC pensa en ell com a alcaldable per Santa Coloma

El principi de la fi de Gabriel Rufián

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, tindrà un paper protagonista en l'estratègia d'ERC per a les eleccions municipals del maig del 2023 i, segons informa Nació Digital, serà l'alcaldable republicà a Santa Coloma de Gramenet, una ciutat governada històricament pel PSC.

La candidatura de Rufián, segons aquesta informació, l'han plantejada internament tant el president del partit, Oriol Junqueras, com la secretària general, Marta Rovira, i aquestes noves responsabilitats no serien "excloents" del rol desplegat al Congrés. Tanmateix, Rufián ha evitat pronunciar-se sobre aquest moviment que requereix la seva acceptació i d'un aval de la militància colomenca.

Actualment, els republicans només tenen tres regidors al municipi del Barcelonès enfront dels 17 del PSC, que, amb Núria Parlon d'alcaldessa des de fa catorze anys, governa amb majoria absoluta i parteix com a favorita per revalidar el triomf electoral.

Esquerra vol que el president del grup parlamentari d'ERC al Congrés pugui compaginar les responsabilitats a Madrid amb la funció de candidat. Rufián, si acceptés l'encàrrec, es veuria obligat a combinar l'agenda de plens municipals amb la seva activitat a la capital de l'Estat, on resideix en aquests moments.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 Lolo, Alfamén, 15/03/2022 - 15:52

No lo va a hacer, que es mucha trabajera. Él está bien en el congreso, haciendo performances y sin cansarse mucho.

#22 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 15/03/2022 - 01:14

Jugada maestra de Fray Botijo y su banda, después de escupir a "ñordos" y "colonos..." pretenden "ensanchar la base social separatista" a base de "charnegos agradecidos..." del jaez de este tipo...

Aunque podría servir como concejal de basuras en un gobierno de coalición con lo que quede del PSC... Tic, tac... ya viene VOX...

#21 Esto es peligroso, Terrassa, 14/03/2022 - 19:43

Se han dado cuenta de q el gobierno central no les va a hacer caso, nunca, evidentemente. Y quieren coger fuerzas aquí, ampliar la base, esta vez de verdad y a largo plazo, para volver a imponer su voluntad con la fuerza de la gente en la calle. Por eso, necesitan ampliar su apoyo en la zona donde siempre han fracasado. Q nadie se deje engañar.

#20 joan carles, Barcelona, 14/03/2022 - 19:31

Aquest rufián va passar de guanyar 800 euros mensuals a 8.000.
Ara acumularà també el sou de regidor o d'alcalde?
Cony !! On s'ha de signar?

#19 Gregari, VNG, 14/03/2022 - 18:57

Este boca chancla nos ha hecho pasar mucha vergüenza ajena en el Parlamento. Menos mal que lo perderemos de vista.