Política · 4 d'Abril de 2017. 14:36h.

El procés agafa mala fama

El Govern s'ha d'esforçar per no donar una imatge populista

El procés agafa mala fama

Raül Romeva, amb Simon Elo, que està al costat d'Albert Royo

El Govern ha d'esforçar-se per no donar una imatge populista amb els diferents viatges oficials d'aquesta legislatura, que han inclòs contactes amb representants del Tea Party, de l'extrema dreta finlandesa i de la dreta flamenca.

La presidenta del consell nacional delPDECAT, Mercè Conesa, ja va exposar, en un article a La Vanguardia el passat 15 de febrer, que "els sobiranistes catalans no podem ser comptats en les files del populisme perquè els nostres anhels de llibertat ho són també de progrés i d'emancipació com a poble".

"No val fer trampa i associar populisme o proteccionisme amb una definició simplista del nacionalisme entès com a concepte excloent i insolidari, perquè justament el populisme és dibuixar solucions simples a problemes complexos, i això és exactament el que estan fent molts polítics i analistes espanyols en analitzar la realitat catalana", va afegir.

Tanmateix, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el viatge als Estats Units que va fer la setmana passada, es va reunir amb el congressista Dana Rohrabachery del Tea Party, moviment considerat com la ultradreta nord-americana, i que ja havia donat suport al procés l'any 2015.

Les opinions de Rohrabacher en matèries com ara immigració o conflictes bèl·lics, a més, han generat diverses polèmiques. En aquest sentit, al congressista se l'acusa de "racista" i d'haver assegurat, en referència a la possible secessió de Texas que "si tothom vota, inclosos els negres, els Estats tenen de dret de separar-se".

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, acompanyat del secretari general del Diplocat, Albert Royo; va portar el procés a l'octubre del 2016 sobiranista a Finlàndia convidat per la ultradreta. Romeva va ser rebut i presentat per Simon Elo, diputat del Partit Finès, formació d'extrema dreta que li va fer d'amfitrió en la cambra d'Hèlsinki.

Aquesta formació és la marca actual de Veritables Finlandesos, força populista, islamòfoba, ultranacionalista i euroescèptica. A més, Elo va formar part de l'equip d'observadors internacionals convidats a les eleccions catalanes del 27-S.

Puigdemont, en el seu primer viatge oficial a Flandes acompanyat de Romeva, es van reunir amb l'alcalde d'Anvers, Wart de Wever, que és el president del partit nacionalista Nova Aliança Flamenca, formació de centre-dreta que reclama la independència de Flandes dins la Unió Europea. Carles Puigdemont també es va trobar amb el president de Flandes, Geert Bourgeois, que pertany al mateix partit que De Wever.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 K3nny, Bcn, 05/04/2017 - 11:38

"els nostres anhels de llibertat ho són també de progrés i d'emancipació com a poble"... Jo també vull llibertat...de viure sense nacionalismes i populismes. No intentis maquillar res.

#15 Tom, Barcelona, 04/04/2017 - 23:06

Es lo que pasa cuando en lugar de tener un diplomático de nivel tienes a mortadelo que nos ridiculiza a cada una de sus costosas e inútiles salidas, sin hablar del presidente marioneta de la cup, un impostor que no es filólogo ni habla idiomas ni es nada...

#13 Pedro, Badalona, 04/04/2017 - 19:20

Se codean con los más florido de la extrema derecha en Europa y EE.UU. y después lloriquean porque se les identifica como movimiento populista. Y la culpa, como siempre, es de España, según la sra. Conesa. Son patéticos.

#12 Joel, Bcn, 04/04/2017 - 18:46

En realitat el que agafa mala fama és l'anti-procès. Per exemple, a l'Universitat de Harvard, estan molt molestos per les falsedats en la premsa espanyola arran de l’acte de Puigdemont

#11 Imaginad el tufillos que echa..., Terrassa, 04/04/2017 - 17:53

... que coge mala fama incluso con los esfuerzos ingentes que hace el Govern para que no sea así....