Publicitat
Política · 22 de Juny de 2021. 16:14h.

El procés agafa oxigen

Pere Aragonès: "Catalunya ha d’esdevenir una república amb totes els drets i llibertats”

El procés agafa oxigen

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença acompanyat de la resta de consellers, ha dit que els presos indultats “surten amb el cap ben alt i amb les idees intactes, amb la voluntat de construir una República catalana”.

"Catalunya ha d’esdevenir una república amb totes els drets i llibertats”, ha reivindicat, a més de recordar que en les darreres eleccions l’independentisme “va superar el 50% dels vots en unes eleccions”. “La independència és la millor eina per millorar la vida dels ciutadans del país”, ha assegurat.

Aragonès ha remarcat que “és l’hora de l’amnistia i del dret a l’autodeterminació, d’un referèndum acordat”. “Destinem tots els nostres esforços per aquesta nova etapa on la negociació ha de ser la via per resoldre el conflicte”, ha afegit.

Pel president, els indults “ajuden a crear credibilitat en aquest camí” i són “un reconeixement que les condemnes van ser injustes”. Tot i això, ha lamentat que “la inhabilitació continua limitant els seus drets polítics” i s’ha queixat també de “l’amenaça del Tribunal de Cuentas”.

“Exigim a l’Estat que posi fi a la repressió i retiri les demandes d’extradició contra els exiliats”, ha dit, a més de considerar que “és hora de posar fi a la repressió, d’un referèndum acordat que compti amb l’aval internacional”. “És el moment de tornar a fer política i que es respecti la voluntat popular del poble de Catalunya”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#31 Segle XXI tot ha canviat, Chez Fangue, 23/06/2021 - 10:36

Els paisos baixos ja tenen la meitat de la població no autòctona, a Bèlgica hi ha poblacions amb més pobladors musulmans que belgues, a Dinamarca ja comencen a pendre mesures per que estan acollonits. La maleîda globalització promoguda pels que tothom coneix ja fa efecte i ara els que volen crear republiquetes petitones que obrin els ulls.

#30 Repúbliques a mida , Chez Titole, 23/06/2021 - 10:32

Una república a la nostra mida, amb sous que determinarem nosalftres, amb càrrecs posats per nosaltres, amb premsa controlada per nosaltres, amb policía plolítica al nostre servei, és a dir com Venezuela pero millorat el conjunt i la resta muts i a la gàbia.

#29 recordad 6 y 7 de septiembre, represaliado por catalanismo, 23/06/2021 - 10:23

es imposible que vosotros podáis crear una república democrática, salvo que sea como la RDA

#28 Ojotuerto, Calafell.TAB, 23/06/2021 - 08:09

Leía en elcatalan.es, la pandemia de locales vacíos en Paseo de Gracia, tú aragonés, procura que no vaya a más la caída de ingresos de los fondos burgueses, ese es el dilema de las élites catalanas, el equilibrio entre el lloriqueo y exponerse a pérdidas. Lo del robo de Litio extremeño ya lo explicará Pedro Sánchez a los suyos.

#27 Montse, Barcelona, 23/06/2021 - 08:01

No en mi nombre.¡Basta de falsear la verdad¡ En las últimas elecciones el indepentismo perdió más de 600000 votos de votos en comparación con las del 2000 y la abstención subió a un 46/47%. ¡Por una nueva ley electoral que justa y mucho más representantiva del voto en Cataluña¡Soy catalana y española, no me van a separar de España.

#27.1 Montse, Barcelona, 23/06/2021 - 08:30

Disculpas, quería decir:".....en comparación con las del 2017............"

#27.2 Aladroque, Mastia, 23/06/2021 - 10:43

Ese es el problema Montse,imagino que sabrás que Cataluña es la única comunidad autónoma que no tiene ley electoral propia,por eso se aplica la LOREG,por lo que un voto de Lleida cuenta tres veces mas que uno de Barcelona.