Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2019. 12:04h.

El procés encara confia en Europa

La Generalitat proposa ara un mecanisme perquè una Catalunya independent entri a la UE

El procés encara confia en Europa

La Generalitat aposta per la creació d'un mecanisme europeu que possibiliti "l'ampliació interna de la Unió Europea" pel qual "nous Estats creats democràticament en el si de la UE continuïn formant part de la mateixa" sense discontinuïtat.

Aquest mecanisme permetria que els Estats de nova creació formats a partir d'una escissió "democràtica" d'un país ja europeu poguessin passar a ser Estats membres de la UE sense necessitat que la resta de països votessin la seva inclusió -actualment els Estats membres tenen ara dret de veto-.

Aquest suggeriment està recollida en el "Llibre Blanc" de el Pla Europeu creat per la Generalitat, un document que fixa la posició i la visió de l'Executiu català cap a la UE i que ha presentat a Brussel·les la secretària d'Acció Exterior i de la UE de la Generalitat, Mireia Borrell.

El document delimita el rumb de les accions i el posicionament de Govern pel que fa a Europa durant els propers anys, que estaran marcats per la demanda d'una Europa "més descentralitzada" i més "propera als ciutadans" i per una defensa de la voluntat europeista de la societat catalana.

La secretària d'Acció Exterior catalana ha reconegut que, a causa de la "feble resposta" de la UE després del 1-O, molts catalans se senten "decebuts" amb Europa, tot i que ha descartat que l'euroescepticisme s'hagi instal·lat entre les bases independentistes i ha reivindicat la "visió proeuropeista històrica" de el Govern català.

"Europa és l'espai natural de Catalunya, tant geogràficament com culturalment", ha indicat Borrell, que ha defensat que és necessari instaurar el debat de l'autodeterminació dels pobles a nivell europeu i portar-lo a les institucions, ja que, en les seves paraules, "no és veritat que aquest assumpte només afecta els països internament".

"Des de Catalunya volem contribuir a el projecte europeu tenint posicions pròpies en els grans debats", ha explicat la secretària d'Acció Exterior catalana, que ha subratllat la necessitat que Catalunya tingui "una veu més forta a Europa".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Mefisto, BARCELONA, 06/12/2019 - 14:02

Pobrets! ¿I de la mare de Dé de MOntserrat qui se'n recorda?

#13 Flanagan, Tabarnia City, 05/12/2019 - 16:21

Esta debe cobrar bien y total para que ese panfleto vaya a parar a la papelera de reciclaje.

#13.1 Wallace, Garruland, 05/12/2019 - 21:36

Antes le llamarán de la NBA para ir de pivot.

#12 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 05/12/2019 - 16:02

Osea, que reconocen el deseo de continuar en la UE y por lo tanto admiten sin decirlo el severo empobrecimiento de la población si se deja de pertenecer a la UE.
Esto hay que recordárselo cuando salen las voces euroescepticas a cada revés europeo del prusés. Igual que hay recordar el lema de la primer 11S indepe: Catalunya Noe Estat a Europa.

#11 Cris, Barcelona , 05/12/2019 - 14:59

Ellos saben que Europa les ignora. Pero han de seguir mintiendo a su abducida parroquia. No sea que despierten

#10 atl,lota, PINEDA, 05/12/2019 - 14:32

El que voleu es que us donin calers des de Europa. Ni un euro, ja en teniu ben prou. Potser que treballeu i SERVIU al poble, no VIURE de la POLITICA i del POBLE, Colla de bergants !!!!!!!!!!!!