Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2015. 19:43h.

"El procés és una cortina de fum per tapar les retallades"

Enric Martínez, excandidat de Podemos: "Els Botín són casta, però també Rafael Ribó"

"El procés és una cortina de fum per tapar les retallades"

Una imatge d'Enric Martínez a Barcelona

Enric Martínez és el portaveu de Podemos Unidos, candidatura exclosa de les primàries de la Secretaria General de Podemos a Catalunya. Martínez va ser professor de diferents universitats, entre les quals la UPF. Actualment està a l’atur des de juliol de l’any passat.

-Perquè els han exclòs de les eleccions internes?

En primer lloc, han exclòs als candidats de la candidatura perquè la Comissió de Garanties ha considerat que el Cercle Sindical, què els va avalar, excedeix l’àmbit autonòmic. Tanmateix, cal destacar que tota l’acció política del Cercle Sindical l´hem feta en l´àmbit metropolità de Barcelona. Així mateix, vuit dels quaranta-un candidats exclosos tenen avals de cercles locals. Ahir vam realitzar una assemblea en la que es va avalar a tota la resta. Considerem que la cúpula té por de la nostra candidatura: és una persecució política per un òrgan polític on tots els membres són de Claro Que Podemos.  

-Com definiria la seva candidatura pel que fa a la qüestió nacional?

Internacionalista, interculturalista, federalista, obrerista i solidària. Ens preocupa la desastrosa situació laboral, de la sanitat pública, la corrupció. No ens agrada el nacionalisme. Pel que fa al dret a decidir, som favorables a l’autodeterminació, tot entenent-la com democràcia i que els pobles oprimits es puguin emancipar dels seus opressors, com diuen les Nacions Unides i els grans pensadors de l’esquerra clàssica.

-Es considera català o espanyol?

Ambdues coses. Ser català és una manera de ser espanyol, i Espanya no seria ho seria pas sense Catalunya. N’estic molt de la meva catalanitat, espanyolitat, i també em sento ciutadà del món. Fins i tot em sento una mica italià pels anys que vaig viure al país transalpí.

-Què en pensa del procés?

Com diu una cançó del rapper barcelonès, això és una cortina de fum, per tapar les retallades. Tanmateix, amb això s’està agreujant molt la situació, creant percepció de risc per les inversions perquè estem en una situació política inestable. Això agreuja la situació de nosaltres, els aturats, i també la del tresor públic català. És evident que Catalunya no tindrà pas la independència, si més no en l’actualitat. Això és una pèrdua de temps. Junqueras és copartícep de les polítiques de Mas. Són uns irresponsables que ens han portat a una situació de molt més patiment. Prou de romanços i anem per feina de veritat. També li demano que destitueixi al conseller de Sanitat Baudilio o Boi Ruiz, perquè té un evident conflicte d’interessos, com a mínim moral, entre la seva activitat per la patronal de la sanitat privada i la de conseller de la Sanitat pública.

-I de les plebiscitàries?

Mas i Junqueras van perdre el 9N però tenen molt mal perdre i volen tornar a jugar-hi. És hora de passar plana i posar-se mans a la feina en els greus problemes reals. Així mateix, és una estafa democràtica, una pressa de cabellera. És pensar que els catalans som uns babaus i insultar la nostra intel·ligència. Per una argúcia de trilers que és el règim electoral català, els sectors nacionalistes estan molt sobrerepresentats al Parlament de la Ciutadella, de manera molt artificial. Això no és gens democràtic.

-Qui creu que pot ser la candidata de Podem per a les properes eleccions a Catalunya?

Això cal decidir-ho en unes primàries. En tot cas, confio que no ho sigui la Sra. Gemma Galdón mentre no desmenteixi clarament que va negar-se a pujar a un taxi per portar una bandera el dia de la seva nacionalitat. Això és intolerància, fins i tot té elements de racisme. A més a més, Podemos és un partit espanyol on el 90% som no nacionalistes,

-Els Botín són casta?

Crec que si. També ho és el Sr. Ribó i alguns diputats de CiU i del PPC.

-Què en pensa de la proposta del jutge Vidal?

Entenc que pugui fer-li una enorme il·lusió ser el pare de la Constitució Catalana com en Solé Tura i en Roca Junyent ho són de la Constitució Espanyola. Tanmateix, és una fantasia i desitjo que no ens hagi costat diners als catalans. D’altra banda, però, aquest jutge ho és perquè ha jurat la Constitució, amb la qual cosa té l’obligació de complir-la i, com a magistrat, una alta autoritat pública que ha de mostrar imparcialitat, no pot implicar-se en conflictes polítics. / Una entrevista d’Edu Moreno

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#30 conde rojo, barcelona, 05/02/2015 - 02:38

a favor de martinez ,en contra de los insultones

#29 conde rojo, barcelona, 05/02/2015 - 02:32

me parece que las respuestas de este sr. son coherentes. NO me gusta nada que la gente emplee insultos y descalificaciones como argumentos.

#28 tolstoi, Barcelona, 04/02/2015 - 12:11

Este chico es tonto. Vaya politólogo, ...y encima vive en Cataluña. Así va la universidad.

#27 Beakman, Bcn, 03/02/2015 - 22:27

Otro que no se entera de la película. Los que queríamos la independencia en 2004, que recortes tapábamos listo?

#27.1 Oma jayyam, BCN, 04/02/2015 - 15:24

Los que han hecho los que no la pedían en 2004, listo.

#26 Saturnino, coletacity, 03/02/2015 - 16:08

La teva barba és un cortina de cinisme!!!!!!!!!!!
...sóc ciutadà de Saturn, per tant Saturnià, i em miro els terrícoles amb humor!!!