Publicitat
Política · 25 de Març de 2019. 11:55h.

El procés esquerda també la CUP

La pesentació de Poble Lliure a les eleccions suposa de facto una escissió

El procés esquerda també la CUP

Assemblea de la CUP quan tenien 10 diputats al Parlament

El consell polític de la CUP ha volgut evitar un enfrontament amb Poble Lliure, corrent que forma part de la formació però ha decidit presentar-se al marge d'aquesta a les eleccions generals, el que suposa de facto una escissió. La CUP ha manifestat que no "confrontaran" amb Poble Lliure, però els hi ha exigit que no donin "passos irreversibles".

En aquest sentit, també li ha demanat que no incorpori a "candidats , càrrecs electes i càrrecs orgànics" en la seva candidatura, com ara Albert Botran o Mireia Boya, que formen part de Poble Lliure. La CUP reitera que les eleccions municipals són el millor camí cap a la "autodeterminació, la sobirania i la reconstrucció d'un país trencat per la crisi".

L'exportaveu de Catalunya Sí que es Pot Albano-Dante Fachin serà el cap de llista de la coalició Front Republicà a les eleccions generals del 28-A per Barcelona. La coalició està formada pel corrent de la CUP Poble Lliure i el partit Pirates de Catalunya.

La CUP va obtenir 10 escons i quasi 338.000 vots a les eleccions al Parlament del 2015, fet que li va permetre esdevindre un factor clau en el procés sobiranista, atès que els seus vots eren necessaris per a la majoria independentista. A les eleccions del 2017, però, la formació anticapitalista va recular fins els 4 escons, després de no arribar als 200.000 vots.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Casandra, BARCELONA, 25/03/2019 - 15:32

A ver si hay suerte y se diseminan mas allá de la frontera, -por aquello de la trascendencia . De paso hacen piña con los fugados y se presentan a las elecciones en Mercurio, Bélgica o Suiza, crean un pais en el exterior y a vivir de verdad del cuento.

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Estem fent el ridícul..., 25/03/2019 - 13:22

¿Las escisiones en los grupúsculos de extrema izquierda...? lo normal, ya lo decían los Monty Python... "Frente Judaico Popular..." "Frente Popular de Judea..." y además hay que odiar a los romanos, pero mas hay que odiar a los cabrones del "Frente del Pueblo Judaico" por disidentes...

https://www.youtube.com/watch?v=g7Wo3bsTZYY

#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 25/03/2019 - 12:18

Un sol poble.

#1 arm, figueres, 25/03/2019 - 12:16

que raro que mireia boya no sigui el cap de llista, amb lo que li agrada sortir a la foto, que deu haber passat perque Fachin sugui el cap de llista?