Publicitat
Política · 20 de Juny de 2018. 21:56h.

El procés està amortitzat

Ni una paraula sobre Catalunya en el viatge dels Reis als EUA

El procés està amortitzat

Felip VI i Donald Trump a la Casa Blanca (foto: Casa Reial)

El procés independentista no ha figurat en l’agenda oficial que Felip VI ha tractat amb el president dels Estats Units, Donald Trump, en la reunió que van mantenir a la Casa Blanca. “La nostra relació ha estat extraordinària durant molts anys i crec que especialment ara mateix, tenim una relació comercial excel·lent, i també militar”, va afirmar Trump davant els mitjans de comunicació.

Per la seva banda, el Rei va manifestar que “agraïm i valorem molt la nostra història comú i la nostra herència, i volem fer-la servir per continuar la gran relació que tenim ara per ara”. “Hi molts assumptes d’interés comú, compartim esforços en moltes àrees, però també hi ha un assumpte que compartim: el nostre valor per la democràcia”, va concloure Felip VI.

Ni el monarca ni el president dels EUA van referir-se a la situació política de Catalunya davant els mitjans de comunicació. De fet, l’única ocasió en la que el president nord-americà ha parlat sobre el procés independentista va ser durant la roda de premsa posterior a la reunió amb l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, a la Casa Blanca.

“Espanya és un gran país i hauria de seguir unit”, va asseverar llavors Trump, qui va afegir que “la gent de Catalunya, si tenim en compte les xifres correctes, s’estimen el seu país, s’estimen Espanya i no marxarien”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 21/06/2018 - 17:01

por una España de todos, la escuela en español...

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/06/2018 - 11:13

Avui tambe comença l´estiu a Estremera.

#8 Desito, Reus, 21/06/2018 - 06:41

Catalunya ja no interesa a ningú. Han acabat per cansar I avorrir al mon.

#7 zeppelin74, BCN , 21/06/2018 - 00:31

Ostres i jo que em pensaba que el món ens mirava i erem el centre del univers. Quin desangany!!

#6 elpabloski, Valencia, 21/06/2018 - 00:23

¿A éste también le apretó la mano en plan cafre?