Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2019. 20:35h.

El procés està amortitzat

Ningú pregunta sobre el tema en la roda de premsa del Consell de Ministres

El procés està amortitzat

La portaveu del Govern espanyol Isabel Celaá no ha fet cap referència a la declaració de partits sobiranistes catalans, valencians, balears, gallecs i bascos (excepte el PNB) en què es reclama la llibertat dels dirigents independentistes.

L'anomenada Declaració de la Llotja de Mar, signada per dotze forces polítiques sobiranistes, reclama "la necessitat d'arribar a un acord polític" en l'àmbit estatal que reconegui "el dret a l'autodeterminació i inclogui l'alliberament dels dirigents independentistes i el retorn dels que es troben a l'estranger. La ministra, però, no ha fet cap referència a aquesta declaració i tampoc ha suscitat l'interès dels periodistes presents en la roda de premsa.

La ministra ha abordat l'exhumació de Franco que va tenir lloc aquest dijous i ha manifestat que és "una mostra del caràcter democràtic del país". La portaveu de l'Executiu espanyol ha destacat la importància d'aquesta exhumació i ha recalcat que "Espanya és un Estat democràtic i de ple dret".

"No hi ha cap dubte sobre la nostra democràcia. Espanya és un Estat democràtic de ple dret que se sustenta sobre tres poders independents i els que han construït aquesta democràcia al llarg de les dècades no es mereixen cap insult com que les nostres llibertats siguin comparades amb les del règim franquista", ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Celaá sí que ha fet referència als aldarulls que van tenir lloc la setmana passada a Catalunya i ha destacat la resposta del Govern espanyol. "Les manifestacions de la setmana passada van causar molt neguit", ha dit, apuntant que "el Govern espanyol ha respost amb les eines de l'Estat de Dret". La ministra ha destacat els "més de 200 detinguts, dels quals 31 estan en presó".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Mejor, Bcn, 26/10/2019 - 15:07

Fantastic. Perquè tot això ja fot fàstic. Deixeu de parlar del tema cada dia i ens oblidarem, com ja hem oblidat a la momia del dictador.