Publicitat
Política · 3 de Juny de 2019. 19:03h.

El procés ja ha cremat quatre comissaris en cap dels Mossos

Miquel Esquius, Ferran López, Josep Lluís Trapero i Josep Milan

El procés ja ha cremat quatre comissaris en cap dels Mossos

El president Torra saludant comandaments dels Mossos d'Esquadra

La destitució de Miquel Esquius al capdavant dels Mossos d'Esquadra -nomenat només fa 10 mesos- amb la incorporació d'Eduard Sallent amplia el llistat de comissaris en cap que ha tingut la Policia de la Generalitat. Sallent serà el tercer cap dels Mossos d'Esquadra de la legislatura de Quim Torra i el cinquè del cos policial en només vuit anys.

L'aplicació del 155 va propiciar la destitució del major Josep Lluís Trapero al capdavant del cos, en el seu lloc, l'Executiu de Rajoy va nomenar a Ferran López el 28 d'octubre de 2017.

Josep Lluís Trapero havia estat nomenat comissari en cap dels Mossos d'Esquadra l'abril de 2013 per l'exconseller d'Interior Ramon Espadaler en substitució de Josep Milan. Tres anys més tard va adquirir el rang jeràrquic més elevat del cos, essent nomenat major dels Mossos, càrrec que estava vacant des que Joan Unió va abandonar els Mossos. Trapero havia liderat la comissaria general d'investigació criminal abans de ser nomenat cap dels Mossos.

Anteriorment, el març del 2007, quan l'aleshores major Joan Unió va cessar voluntàriament del càrrec, Josep Milan va passar a passar a ser subdirector operatiu dels Mossos, el màxim càrrec dins l'escalafó en aquell moment. Amb la remodelació que Felip Puig va dur a terme en la cúpula dels Mossos -que suposava que el lideratge del cos deixés d'estar en mans d'un perfil polític-, Milan es va convertir nou comissari en cap, mantenint el lideratge dels Mossos.

El major Joan Unió va cessar voluntàriament del càrrec després d'haver dirigit durant 13 anys la policia catalana en els anys de més creixement en nombre d'efectius del cos, passant de poc més de 1.500 mossos quan va accedir al càrrec -l'any 1994- a més de 12.000 quan va abandonar les responsabilitats l'any 2007.

Josep Peris va ser el màxim responsable operatiu del cos policial des de l'any 1988 fins a l'any 1993. Peris va ser nomenat sotsinspector cap del cos pel llavors conseller de Governació, Agustí Bassols, tot i que es va incorporar quan Josep Gomis era el responsable del departament.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, wATERLUX, 04/06/2019 - 11:58

Disolución de los mossos ya.

#2 Veciana, Barcelona, 04/06/2019 - 11:56

Total para lo que sirve esta policía de la señorita Pepis...