Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2018. 20:22h.

El procés no vol perdre el control de TV3

La renovació del consell està pendent des de 2015

El procés no vol perdre el control de TV3

La renovació del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està pendent des de 2015 i l'organisme torna a estar en el punt de mira per la incapacitat de JxCat i ERC per posar-se d'acord.

La líder de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach ha reclamat la "renovació immediata" de l'organisme malgrat el desacord entre ERC i JxCat en roda de premsa. "Hem de caminar per desgovernalitzar-la i despartiditzar-la", ha remarcat Albiach, que ha posat en valor la tasca dels seus professionals.

La tensió entre Junts per Catalunya i Esquerra per la suspensió o no de Carles Puigdemont a finals de juliol va propiciar que els partidaris de Puigdemont bloquegessin el pacte amb ERC, que permetia desencallar la renovació del Consell oferint a ERC la presidència de la CCMA i la direcció de TV3 mentre que a JxCat la vicepresidència de la CCMA i la direcció d'informatius de la televisió i ràdio pública.

lafotoo.jpg

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 9 d'octubre dues resolucions en les quals s'instava el Govern a renovar el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) abans que s'acabi l'any. La resolució va tirar endavant amb els 69 vots de tota l'oposició i les abstencions de JxCat i ERC.

La proposta "insta el Govern a acordar i aprovar, abans que acabi l'any, un nou contracte programa amb la Corporació de Mitjans Audiovisuals que tingui en compte l'estabilitat financera i la viabilitat econòmica de la CCMA".

La resolució especifica que els candidats han de ser proposats per "un mínim de tres grups parlamentaris" i que ha d'existir "un acord de majoria qualificada de 2/3 de vots del Ple del Parlament" per la seva aprovació.

La secció del Sindicat de Periodistes a TV3, en la mateixa línia, també va lamentar que s'estigui obstaculitzant la renovació del Consell de govern de la CCMA i va instar a renovar-lo amb majories qualificades.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Capit@n España, The broquil is over, 24/10/2018 - 09:54

Teleprusès siempre alineada con el poder. Television independediente lo llaman..Jajajajajajajaj

#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 23/10/2018 - 23:00

¿Quitarles al govern y a sus partidos el pal de paller del separatismo? Se vuelven todos japoneses y se hacen el harakiri.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/10/2018 - 20:48

Es normal que no quieran perder el control de Teleseparatismo, ya que ésta es el motor del prusés. Quita Teleseparatismo y el pruses se desmorona como un azucarillo en el café.