Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2018. 16:45h.

El procés posa en perill el Mobile

Boicot de la Generalitat i l'Ajuntament al sopar institucional

El procés posa en perill el Mobile

Inuguració del MWC l'any 2017 (foto: Generalitat)

El boicot de les autoritats de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona a la visita de Felip VI per la inauguració del Mobile World Congress genera una inestabilitat institucional que posa en perill la continuïtat de la capital catalana com a seu de la fira internacional més important de telefonia mòbil.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat l'últim càrrec públic en anunciar que no participarà en la rebuda oficial al Rei aquest diumenge en senyal de protesta per les càrregues policials de l'1 octubre i l'empresonament d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. “Estem en un moment de vulneració de drets i llibertats”, ha denunciat. En tot cas, Colau sí que assistirà al sopar inaugural presidit per Felip VI.

El secretari general d'Empresa, Pau Villòria; i el secretari de Competitivitat, Joan Aregio, tampoc acudiran aquest diumenge a l'acte institucional del Palau de la Música per l'“anomalia i excepcionalitat” que es viu a Catalunya. Així ho han assegurat en una carta que han fet arribar aquest dissabte als organitzadors del MWC.

El primer alt càrrec de la Generalitat en rebutjar participar en el sopar amb el monarca va ser el secretari de Tecnologies de la Informació de la Generalitat, Joan Puigneró, qui va assegurar a twitter que “el Rei ha perdut la legitimitat que n'esperàvem arran del seu discurs del 'a por ellos' del 3 d'octubre. En conseqüència, com a Secretari TIC del Govern de Catalunya, i en senyal de protesta, no assistiré a l'acte d'inauguració del MWC que ell presidirà”.

Mentrestant, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han fet una crida per rebre al Rei amb “una gran cassolada” per denunciar “la repressió policial contra votants pacífics l'1-O” i exigir “la llibertat dels presos polítics”. L'ANC, a més, ha afirmat que “els catalans no tenen Rei”. La convocatòria de l'entitat independentista està il·lustrada amb un fotomuntatge on es veu a Felip VI sostenen una porra.

Enguany, el Mobile World Congress serà l'escenari per a les reivindicacions independentistes, però la fira internacional de telefonia ha esdevingut en els darrers anys l'aparador per a diverses reivindicacions laborals. D'aquesta manera, la plataforma Stop Pujades es va manifestar l'any 2014 davant els hotels i restaurants ocupats pels congressistes per denunciar l'increment del preu el transports públic; mentre que al 2016 els assistents al MWC van haver de patir la vaga d’autobusos, Metro, Ferrocarrils i Renfe.

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#76 Joan del Bages, Manresa, 25/02/2018 - 12:18

Aquesta colla els importa un rave empobrir al país i a la gent. Ja varem perdre l’Agència europea del medicament “gràcies” a ells i us asseguro que hagués portat més beneficis que fins i tot el mobile. Però com que això no afecta els seus fantàstics sous i xollos, els hi és igual. Potser ho prefereixen. Quant + pobra sigui la gent més c

#76.1 Joan del Bages, Manresa, 25/02/2018 - 14:46

clientelisme.El pujolisme va crear escola en la matèria. La immensa quantitat d’interins que varen entrar a la Generalitat i als Consells Comarcals a mitjans dels 80 i 90 ho demostra i la majoriaI fills, nebots, o amics de famílies del sistema. Va ser com allò del “Felipe, colocanos a todos” a la catalana.

#76.2 Joan del Bages, Manresa, 25/02/2018 - 15:04

Clar que eis sociates, pel que m’han dit, a la Diputació de Barcelona varen fer el mateix. I que dir de la superplantilla de la superdeficitària TV3. Després han creat molts organs per descentralitzar la gestió i diuen que per servir millor a la ciutadania . Només hanpermès col.locar gent dels seus partits en càrrecs escandalosament retribuït

#75 Alejandro, Barcelona, 25/02/2018 - 11:48

Yo no soy monárquico, yo soy republicano por convicción pero ante todo me gusta la legalidad, la educación y hacer las cosas legalmente. Constato en estas noticias que hablan de la venida del rey que, los anti todo lo que venga de España repiten como loros las palabras de sus líderes sobre el rey.Cerebros planos.

#75.1 Jordi br, L'h, 26/02/2018 - 12:40

Tu hablas de loros??? Jajaja
Te pasas por el forro que todos seamos iguales ante la ley, tu Urdangarin condenado a 6 años de prision pasea por Suiza, mientras hay presos politicos no juzgados todavia que incluso el juez Llarena en su auto dice que mientras tengan esta ideologia no pueden salir

#75.2 Alejandro, Barcelona, 26/02/2018 - 13:30

Mientes como un bellaco. Primero siento el mismo asco que tú con la libertad de que goza el urdanga. Segundo. Llarena NO dice "mientras tengan esta ideología" sino mientras mantengan hacer la república unilateral. o sea, pensar pueden pensar lo que quieran mientras NO LO EJECUTEN, MIENTRAS NO LO LLEVEN A CABO.

#74 modium, Moià, 25/02/2018 - 09:56

Qui posa en perill les coses, és l´ estat español amb els seus presoners polítics i exiliats polítics. Els procès és exemplar i democràtic . Els càrrecs electes catalans que no volen fer el paperina davant el rei i companyia fan molt ben fet.

#74.1 Vilafranquí, Vilafranca, 25/02/2018 - 11:03

Torna a pujar-te al tractor que el camp de patates no funciona sol, gamarús pro-colpista. ¿Exemplar el col d'estat que ignorava els drets de com a minim la meitat de catalans, per no parla de la resta d'espanyols? Ja podeu anar a cagar a la via. Ni oblidem ni perdonem.

#74.2 soloesmiopinon, Tabarnia, 25/02/2018 - 11:11

Claro que si wapi. Hala! tómate la pastilla azul, tapate con su manta estelada y a dormir, que veo que sigues sin recuperarte.

#51 Sergi , Barcelona, 25/02/2018 - 09:39

Los de la cazuela y el lacito son maquinas de destruirlo todo, son incansables en su afan por destruir todo nuestro bienestar, cuando acaben de destruir la economia, la convivencia y el pais en general quedaran plenamente satisfechos, son asi de inteligentes.

#39 Kropotkin, Vic, 25/02/2018 - 09:25

Sería bonito que el MWC se fuese a Madrid... Gracias Kolau. Jua, jua, jua,...