Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2018. 12:39h.

El procés prepara ara un Parlament alternatiu

L'assemblea de la República tindrà 150 membres

El procés prepara ara un Parlament alternatiu

La col·laboradora de TV3, Pilar Rahola, durant la seva secció al Preguntes Freqüents de TV3, va exercir de 'portaveu' del Consell per la República i, durant més de 10 minuts, va explicar les característiques i objectius de l'organisme impulsat per Carles Puigdemont.

Rahola ho ha definit com un "espai alliberat de les decisions que el regne d'Espanya intenta imposar a Catalunya". En aquest sentit, ha concretat que "actua amb el mandat de l'1 d'octubre, amb la idea de bastir la República, en un espai de llibertat. Farà coses que el Govern de Catalunya no pot fer".

També ha explicat que aquest consell "tindrà tres potes, la presidència, el consell i l'assemblea, que es constituirà de 150 membres a partir de quan hi hagi un milió d'inscrits en el consell, que són els que votaran aquests 150 membres". "S'aconseguiran segur un milió de persones", ha augurat.

Rahola ha detallat que l'organisme actuarà en quatre àmbits: cultural, jurídic -"que complicarà molt les coses a Espanya"-, àmbit internacional i democràcia participativa, amb l'objectiu de "crear un llibre blanc per la independència o directament una Constitució catalana que emani d'aquest Consell per la República".

La col·laboradora ha indicat que "ara hi ha prop de 40.000 inscrits", xifra que ha fet exclamar un "deu n'hi do" a la presentadora Laura Rosel, però s'ha mostrat convençuda que "aglutinarà més d'un milió de persones que tindran una aplicació al mòbil que els permetrà connectar-se entre ells".

"La idea és tenir un carnet digital que permetrà votar, prendre decisions, etc", ha dit, a més de resumir que "estem parlant d'un gran Parlament, digital o no, perquè també es reuniran setmanalment amb el Govern de Catalunya". "Cada vegada que el Consell per la República posi en qüestió a Espanya no posarà en perill ningú perquè no ho estan fent ciutadans de Catalunya", ha celebrat.

Finalment, ha remarcat que "ja s'ha fet l'1 d'Octubre, ja hi ha hagut un mandat democràtic del poble de Catalunya". També ha deixat clar que aquest consell "mobilitzarà la ciutadania" i ha destacat que "tindrem una nova aplicació al mòbil".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#60 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 11/12/2018 - 17:02

Des del punt de vista juridic es aberrant que un organisme de naturalesa privada, radicat a un estat extranger, pugui interferir i/o suplantar a l'administracio publica legalment constituida en un determinat territori. Els deliris i les peregrinacions a Waterloo, tenen efectes perversos. Torra es el pitjor President de la Generalitat moderna.

#59 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 11/12/2018 - 16:51

Rahola, 10 minuts seguits parlant a la cerimònia sabatina i les seves preguntes frequents. Temps molt llarg en termes de directe a televisio.
Sort que Puigdemont ja ens ha dit que TV3 es neutral. Un referèndum amb 40% de participacio no es un mandat democràtic. Arrivar a 1.000.000 d'inscrits a la Crida de l'ex es imposible. I Rahola ho sap.

#58 pregunto jo, Tarragona, 11/12/2018 - 09:35

Així ja podem tancar el parlament i la generalitat, no ??

#54 Sergi , Barcelona, 10/12/2018 - 19:11

O sea, en resumen 150 vividores mas a costa nuestra, el proces es una colocadora de mangantes de padre y señor mio, la cuestion es ir colocando chupopteros a diestro y siniestro.

#32 AnnaMollet, Mollet, 10/12/2018 - 17:58

Rahola eso es MALVERSACIÓN DE CAUDALES PÚBLICOS.... ¡es un grave delito con pena de cárcel!

¡Pilar Rahola vive tan bien con el procés, que desearía no alcanzar nunca la independencia; nunca ganó tanto dinero esta mujer como viviendo del cuento separatista.