Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2018. 19:20h.

"El procés va començar amb Pujol"

Joan Botella, catedràtic: "a TV3 crucifiquen el que està en minoria"

"El procés va començar amb Pujol"

El catedràtic de Ciència Política, Joan Botella

El catedràtic de Ciència Política, Joan Botella, ha afirmat que Jordi Pujol va ser l'impulsor de l'augment de l'independentisme que s'ha produït en els darrers anys. "A partir dels noranta, Jordi Pujol va començar a treballar constantment per produir el que avui està passant a Catalunya". Segons el catedràtic, l'expresident "va posar recursos i molts diners per donar a l'independentisme elements que no havia tingut mai: l'entrada als mitjans de negocis i intel·lectuals, tècnics, gent qualificada" ha apuntat en una entrevistaCatalunyaPlural.

Joan Botella considera que "l'independentisme era comarcal i de gent de lletres. No era urbà, modern, internacional, no parlava anglès, no tenia empresaris". El catedràtic de Ciència Política considera que "a poc a poc, el nacionalisme es troba que el seu programa polític tradicional -llengua i cultura- ja s'ha assolit". Segons Botella, "la Generalitat dirigeix educació, TV3, Catalunya Ràdio... Per ocupar aquest buit apareix aleshores la voluntat deliberada de començar a parlar d'economia, que Catalunya podria ser molt més rica del que és si no carregués amb el pes d'Espanya". Botella apunta en l'entrevista que "aquest gir de la llengua als diners està en la base del procés". 

El catedràtic en Ciència Política també ha assenyalat que a les tertúlies de TV3 hi ha una desproporció de 3 a 1 entre partidaris de la independència i contraris i ha assegurat que "la majoria crucifica el que està en minoria". "Quan hi ha programes de tertúlies, debats, els invitats estan en proporció de 3 a 1 i el presentador se suma a la majoria i crucifiquen al que està en minoria. Els no independentistes poden optar entre anar i sortir crucificats o no anar-hi i quedar malament" ha dit en l'entrevista. 

Botella considera que TV3 i Catalunya Ràdio han estat "claus" per l'augment de l'independentisme, i ha explicat que "a TV3 no hi ha cap programa que no respongui a sumar-se al procés". El catedràtic considera que aquest fet "hauria de fer reflexionar a algú en aquests mitjans".

Joan Botella ha criticat que durant les converses per formar un nou govern a Catalunya els partits "ens expliquen amb tota naturalitat com es reparteixen la direcció i els serveis informatius de la ràdio i la televisió de Catalunya". El catedràtic lamenta que, "quan se'ls hi retreu, la resposta és que els mitjans públics espanyols també són sectaris, la qual cosa no és un bon argument". 

Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 modium, Moià, 17/04/2018 - 11:21

A TV3 hi haurà desproporció però a les altres cadenes no n´hi ha perquè tots són unionistes, o sigui que aquest Botella que calli d´una vegada o parli bé i en conseqüència. Quins catedràtics.

#20.1 Barretina a rosca, Black hole, 17/04/2018 - 12:02

Habló el catedrático en fanatismo y golpes de Estado modium.

!Como sois los golpista!

#19 Jesús, Murcia, 17/04/2018 - 11:14

El proceso empezó en 1714.

#19.1 estelada, bandera d'onan, egara, 17/04/2018 - 11:41

¿con la huida de casanovas disfrazado de monje?

#19.2 Barretina a rosca, Black hole, 17/04/2018 - 12:05

Como sois los golpistas, tanto tiempo preparando un golpe de Estado que culmino el 6 y el 7 de septiembre del 2017.

#19.3 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic, 17/04/2018 - 12:33

¡¡¡¡Por que tú lo digas...!!!
Como todo el mundo sabe, menos tú, Rafael de Casanova y el general Villarroel defensores de Barcelona en 1714 eran dos reconocidos patriotas españoles.

Que un murciano podemita haga de palanganero del catalanismo supremacista, es penoso e indigno.

#18 josemiguel, El Prat de Llobregat, 17/04/2018 - 10:35

El prusés empezó cuando Jordi Pujol publicó su libro en que demostraba su xenofobia contra los andaluces

#17 Pepón, Bcn, 17/04/2018 - 10:05

Se puede decir más alto pero no más claro. Bravo.

#16 sid, bcn, 17/04/2018 - 09:29

L'ha clavat!!! Això és el procés, nacionalisme identitari i econòmic organitzat des de el poder.