Publicitat
Política · 10 de Juny de 2021. 18:52h.

"El proceso ha sido un engaño"

Fernández Teixidó, president de Lliures: "Els dirigents independentistes han ocultat la veritat"

"El proceso ha sido un engaño"

El president de Lliures i exconseller Antoni Fernàndez Teixidó, en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, afirma que els líders independentistes "han enganyat als seus, però els seus saben que han estat enganyats".Teixidó ha assenyalat que "els dirigents independentistes han ocultat la veritat a les persones que els seguien". A tall d'exemple ha recordat que "des del Govern es deia que en 18 mesos es faria la independència" i que la mateixa tindria el reconeixement internacional.

“Vostè pot desitjar per a Catalunya el que vulgui desitjar, però no pot confondre la seva pròpia opinió pública. No pots enganyar els teus. I identificar la dreta conservadora espanyola o fins i tot l'esquerra socialista amb el franquisme és fer trampa", apunta.

El també exdirigent de Convergència ha considerat igualment que "el procés no té solució, del procés el que cal esperar és que acabi, com més aviat millor. El procés no ha acabat, el passat mes de febrer els catalans van donar els seus vots a forces independentistes que prometien continuar amb el procés".

Teixidó sosté que per a l'independentisme "la independència era un somni, però només els nens es pensen que tots els somnis s'han de complir".

"Sabíem tots que aquest procés no podria ser violent, i sabien uns pocs que només progressaria si era violent. Perquè això pogués progressar havia de variar la correlació de forces i afortunadament això no ha variat. Ha estat un procés pacífic en termes generals", opina l'exconseller.

De la mateixa manera reconeix que "sóc bastant escèptic que els indults ajudin a desinflamar la situació. Personalment preferiria veure'ls al carrer, els conec des de fa anys, penso en ells i penso en les seves famílies".

L'exconseller recorda d'altra banda que "al 2012 Convergència no era un partit independentista i crec que el gruix de la seva militància tampoc, probablement el gruix dels seus dirigents si".

Teixidó explica que “a Lliures hem tractat d'explicar que el catalanisme no té perquè ser nacionalista i que el nacionalisme no té perquè ser independentista, encara que és el més probable".

Finalment sosté que "tota la gran problemàtica que viu el president Pujol en la seva última etapa és una gran pena per al país i sobretot per a ell, però el seu llegat com a governant em sembla indiscutible. I finalment el que valora la història és la gestió, és l'acció política".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Juli Loras, Tortosa, 13/06/2021 - 15:28

De l'extrema esquerra, passant pel "centre" i CDC a la dreta quasiextrema, est home ha recorregut tot l'espectre polític.

#9 BJMR, Bilbao, 11/06/2021 - 10:05

Con Pujolone empezó todo, así que menos lobos...
La famiglia era lo único que importaba, lo demás todo relleno.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/06/2021 - 23:56

No solo el Proceso Separatista es un engaño, una gran parte del Credo Nacionalista Identitario se basa en falsedades. Pero, para muchos, como ocurre en otras religiones, es un buen medio de chuparse la vida. Esperemos que el racionalismo y la honestidad se acaben imponiendo.

#7 Emilio Cano, Barcelona, 10/06/2021 - 21:19

Convergencia fue siempre un partido independentista. Y Pujol también. Cada cosa tiene su tiempo y al inicio de la democracia no era el momento; había que esperar. Avui paciencia, dema independencia, se decía. Todos los comentarios que oí a alcaldes y concejales de CIU iban en ese camino.

#6 recordad 6 y 7 de septiembre, no secesionas represalidado, 10/06/2021 - 20:26

Sicilia también es muy pacífica, siempre y cuando bajes la cabeza y dejes que la Cosa Nostra haga lo que quiera

el falso pacifismo del catalanismo está lleno de violencia pasivo-agresiva hacia quienes se interponen en su camino, los nos secesionistas