Publicitat
Política · 18 de Juny de 2017. 14:52h.

El processisme tampoc pot comptar amb el PSOE

Pedro Sánchez deixa clar que no donarà suport a “un referèndum independentista”

El processisme tampoc pot comptar amb el PSOE

Pedro Sánchez a la clausura del congrés

El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu partit no donarà suport a “un referèndum independentista”, durant el discurs de clausura del congrés que els socialistes han celebrat aquest cap de setmana. "Espanya és un país amb una única sobirania”, ha afegit.

Sánchez ha repetit en diverses ocasions que estava “a favor d'Espanya i del catalanisme”. Diu que afirmar-lo “és enfrontar-nos a aquestes dues visions excloents que es retroalimenten mútuament, que impedeixen avançar en la recerca d'una solució pactada”. “Espanya és una nació de nacions amb una única sobirania, la de tots els espanyols, i amb un únic Estat. Un Estat que 40 anys després exigeix reformar-se, culminar el seu ésser federal i perfeccionar el reconeixement del seu caràcter plurinacional”, ha reblat.

"Espanya estima Catalunya", ha etzibat davant els assistents. I ha afegit que "Espanya no és ni Rajoy ni el PP. Espanya no és immobilista, Espanya no és insolidària, Espanya no és anticatalana. Espanya és plural i diversa, Espanya és progressista i Espanya és solidària".

Pedro Sánchez ha afirmat que el PSOE “només” competeix  “contra el PP”. “El nostre objectiu és vèncer a la dreta per la justícia social. Treballaré sense descans per una majoria alternativa que acabi amb l'etapa negre de govern del Partit Popular”, ha conclòs.

El PSOE ha aprovat en el congrés la nova executiva. Comptarà amb tres membres del PSC: Núria Parlon, Carles Ruiz i l'exsíndic d'Aran Paco Boya. La direcció s'ha aprovat amb el 70,5% dels vots amb 674 suports. 274 persones hi han votat en contra  i hi ha hagut vuit abstencions. 

4 Comentaris

Publicitat
#4 Tom, Barcelona, 19/06/2017 - 11:55

Nada nuevo bajo el sol con el PSOE: no queremos la independencia pero les ponemos la alfombra roja a los indepes para que sigan con su juego sucio de siempre, lo del reino de taifas ya está demostrado que solo sirve para dar coba a los nacionalistas y llevarnos a callejones sin salida.

#3 Emilio, BCN, 19/06/2017 - 11:26

PDR SCHZ es un ser vacío, su único bagaje es la ambición y un ego enorme. Ahora su lucha es demostrar que son más bolivarianos que Podemos, luego venderá lo poco que queda de España a los caciques independentista a cambio de cuatro años en la Moncloa.

#2 Cap gros, Palamos, 18/06/2017 - 21:06

Reconeixer la plurinacionalitat de espanya es ser coherent amb laseva realitat i riquessa, ara , el mes important es no obrir la porta a la secessio dins la constitucio com fan el 99% dels estats, el dret d autodeterminacio nomes serveix per crear tensions i problemes i que elits territorials facin xantatge al estat.

#1 Alejandro, Barcelona, 18/06/2017 - 17:37

Pedro, deberías aclararte las ideas antes de hacer manifestaciones tan contradictorias unas de otras.No des alas a quien luego no podrá utilizarlas; no le bailes el agua a Podemos porque nos estarás llevando al desastre total; compórtate como una verdadera izquierda del siglo XXI, sin fronteras y todos iguales en derechos y obligaciones