Publicitat
Política · 22 de Gener de 2016. 20:37h.

El 'protegit' de Puigdemont

El nou alcalde de Girona no era ni regidor

El 'protegit' de Puigdemont

Albert Ballesta, a la dreta, i Jordi Jané

El ple de l’Ajuntament de Girona ha investit el convergent Albert Ballesta nou alcalde de la ciutat en substitució de Carles Puigdemont. El candidat de CDC ha rebut únicament el suport dels deu regidors de l’equip de govern (CDC i Demòcrates de Catalunya), mentre que l’oposició en bloc -tret del PP que ha votat en favor de la seva única regidora, Concepció Veray- ha volgut manifestar el seu rebuig a Ballesta amb catorze vots nuls.

A més, ERC, la CUP, el PSC i Ciutadans han escrit a la papereta ‘Girona vol democràcia’ per denunciar la forma en què Ballesta ha arribat a l’alcaldia, ja que ocupava el número 19 de la llista electoral i, no només es va quedar fora del consistori, sinó que tampoc formava part de l’equip de govern.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Maria Mercè Roca, ha assegurat que haurien votat en favor del candidat de CDC “si s’hagués fet diferent”. La republicana, de fet, ha explicat que han optat per la nul·litat perquè “són tristes” les formes que s’han fet servir per convertir en batlle un candidat que no era ni tan sols regidor. "Les coses no s'han fet ben fetes, el pitjor no és que no ens agradi a nosaltres sinó que no agrada la ciutadania, que no ho entén", ha reblat.

I és que la proclamació de Ballesta -home de confiança de Puigdemont- ha obligat els 8 candidats de la llista que el precedien a renunciar a ser regidors. El principal damnificat d’aquesta enginyeria política va ser Vicenç Estanyol, número 11 de la llista, ja que la renuncia de Puigdemont li obria directament les portes del consistori.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, ha dit sobre el nou alcalde de la ciutat que “passarà a la història com l’únic alcalde posat a dit” i ha afegit que “avui tenim un alcalde que no hi era ni se l’esperava”. La regidora de la CUP, Laia Pèlach ha manifestat que “els balls d’estratègies” d’aquests dies han fet un “flac favor a la institució”.

Mentrestant, Ballesta ha rebut el suport del Govern de la Generalitat. En representació de l’Executiu, hi ha assistit el conseller d’Interior, Jordi Jané, que ha volgut ser al seu costat i donar-li les gràcies per la feina feta al Departament d’Interior en aquests 5 anys al capdavant de la direcció territorial a Girona.

Jané li ha donat l’enhorabona com a nou alcalde de Girona, i s’ha mostrat convençut que “serà un alcalde proper i estimat pels gironins”. “Durant els anys que ha treballat al Departament d’Interior ha demostrat ser un gran servidor públic”, ha reblat Jané.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Cris, Bcn, 23/01/2016 - 20:54

Empieza bien....Un alcalde que no lo quiere nadie en Girona. Qué tomadura de pelo

#17 Maria Jesus, Albacete, 23/01/2016 - 19:15

¡Viva la Democracia nueva!

#15 Ramon, Girona, 23/01/2016 - 15:57

Mas designa Puigdemont com a successor, Puigdemont designa Ballesta i, a Barcelona, Trias designa Forn. Visca la nova política, el nou país i la nova Convergència....

#15.1 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 23/01/2016 - 17:49

Y la "democracia y libertad".

Con eljemplo del alcalde "digital 19" de Girona tenemos bastante.

#14 Y viva México y el Dedazo, Guanajuato (México), 23/01/2016 - 11:57

Aquest lloc tan nostrat s'ha sembla cada dia més a México, Ha estat un exemple de democràcia i participació ciutadana en la línia del Dedazo del PRI. Que el President de la Generalitat designi alcaldes... Us imagineu el mateix sidral a Barcelona? Andele, andele y viva Méjico com diria la Muradás ;)

#13 Joaquin, Montcada i Reixac, 23/01/2016 - 11:20

Una verguenza para los militantes ¿que dice el mediocre de Rull? tragar,esperando que le den algo a el.¿militancia de partido? SERVILISMO ARRATRAO ¿eso es independencia?eso es MAMONEO.¡¡¡¡¡a tragaaaar militantes de Girona¡¡¡.el falseador de C.V.y su descubridor....siguen colocando SUS cromos.