Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2010. 17:10h.

El PSAN dóna suport a Laporta

L'històric partit d'esquerres arriba a un acord amb Solidaritat Catalana per la Independència

El PSAN dóna suport a Laporta

Uriel Bertran, Joan Laporta i Alfons López Tena, amb altres membres de Solidaritat Catalana

Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) i el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) estan treballant per "arribar a una bona entesa, al servei de la independència i la reunificació de la nostra Nació Catalana, els Països Catalans", segons han indicat en un comunicat conjunt.

L'assemblea del propassat 3 d'octubre va donar llum verda als dirigents del PSAN per formalitzar la vinculació d'aquest partit al projecte de Solidaritat Catalana per la Independència. El suport del PSAN passa també per "la participació de determinats militants a les llistes i en actes electorals".

El PSAN considera que "SCI és, en aquest procés electoral, l'única opció independentista que no ha participat en la gestió autonòmica i que, en conseqüència, representa la possibilitat que l'independentisme deixi d'estar segrestat electoralment al servei de l'autonomisme".

Per la seva banda, PSAN i SCI coincideixen en què "treballarem perquè la proclamació d’independència de Catalunya pel Parlament sigui assumida i acompanyada per actes de suport i adhesió pels representants democràticament elegits arreu de la Nació catalana, a tots els seus territoris, i la formació i celebració de l’Assemblea de Representants de la Nació Catalana que s’adhereixin a la proclamació de la independència amb la màxima força i solemnitat. Solidaritat Catalana per la Independència assumeix el compromís de treballar i lluitar democràticament en tots els àmbits i en totes les instàncies per fer realitat la independència proclamada de la Nació catalana".

"La proclamació de la independència haurà d’ésser ratificada, si s’escau, d’acord amb la comunitat internacional, mitjançant sengles referèndums en els territoris respectius de la Nació catalana, i tindrà efecte allà on compti amb una majoria absoluta de representants del Parlament respectiu i/o sigui aprovada majoritàriament en referèndum pels seus ciutadans", han afegit.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#44 Como en Venezuela, ya, bcn, 07/10/2010 - 12:44

PSAN, marxista leninista? quiere reconstruir el Muro de Berlín? queire hacer de CAT. una 2ª Cuba? Oh, no, qué va, ellos sólo quieren implantar el tiro en las piernas (Losantos puede contarlo)

#43 Pep, estás ciego de odio, bcn, 07/10/2010 - 12:41

Pep yo no és por emprenyarte, pero SIN la indepdnencia y CON España ya tenemos lo que dices que no tenemos: polítiques socials, benestar, seguretat, ecologia, finançament, llengua, cultura, progrés, todo eso lo tenemos ya al 110%, propón tú otra cosa

#42 talment como Chàvez, bcn, 07/10/2010 - 12:39

el laportismo apoyado por el terrorismo... esto ya es Venezuela

#41 JoanMarti, Abrera, 07/10/2010 - 11:12

Pep manresa, a part de portar l'independencia a boca de tothom, i de lluitar ja ara per tot aixo a estat ERC aquesta legislatura, imagina si tingues 40 diputats.

#40 pep, manresa, 06/10/2010 - 23:03

lluis, si no ets capaç d'entendre que sense independència no hi ha ni polítiques socials, ni benestar, ni seguretat, ni ecologia, ni finançament, ni llengua, ni cultura, ni progrés, etc. vol dir que no has entès res i que et quedaràs enquistat en l'alternança PP-PSOE per perpetuar l'espoli