Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2014. 19:03h.

El PSC accepta una esmena a favor dels Països Catalans

Després de votar amb UPyD contra la consulta a Madrid

El PSC accepta una esmena a favor dels Països Catalans

Núria Parlon, durant la moció

El Parlament ha aprovat aquest dijous amb els únics vots en contra de PP i C's una moció presentada pel PSC per reiterar el compromís de la cambra catalana amb l'exercici de l'autogovern de la Vall d'Aran i defensar la seva "singularitat".

Els socialistes, per tirar endavant la moció, han acceptat esmenes d'altres partits, entre les quals destaca una d'ICV en què es parla de "Països Catalans".

"El Govern impulsarà l’Aran com a territori clau i estratègic de la cooperació transfronterera en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània –entitat formada per Catalunya, Illes Balears i les regions occitanes administrativament franceses de Migdia-Pirineus i Llenguadoc– exercint com a punt d’unió cultural, política i econòmica entre els Països Catalans i Occitània", cita l'esmena.

El PSC, a més, ha estat acusat de falta de rigor i de "cinisme" per altres grups parlamentaris, donat que, segons han dit, defensen ara els drets de la Vall d'Aran mentre han votat al Parlament i al Congrés contra el dret a decidir dels catalans.

Un dels que ha carregat contra els socialistes ha estat el diputat de la CUP, David Fernàndez. "Trobem contradiccions en l'actitud del grup proposant, no en aquesta moció sinó en l'actitud que ha tingut des del 16 de gener", ha dit.

Fernández ha seguit dient que "és una mica frívol, una mica cínic i insolent" votar en contra al Parlament i el Congrés del dret a decidir i ara demanar els drets per a la Vall d'Aran.

Núria Parlon, diputada del PSC que ha defensat la moció, ha respost les crítiques assegurant que els dos casos no tenen "res a veure". "No són processos comparables", ha dit abans de recordar que la història de la Vall d'Aran "ens demostra l'exercici d'interdependència". És per això que ha comentat que "tota la resta és sobrer".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#25 BEJOTA, BCN, 28/02/2014 - 20:27

DE QUINS PAÏSOS CATALANS PARLA ? CATALUNYA ,ÉS EL QUE ÉS I PROU DESPRÉS DE PERDRE VERGONYOSAMENT LA CATALUNYA NORD.

#24 iñigo, bilbao, 28/02/2014 - 12:11

No sólo no se manifiestan contra el nacionalismo que debería ser antagonista del socialismo, sino que encima admiten una propuesta que defiende una visión expansionista del nacionalismo catalán. Alucino. El problema no es que tengan ese ideario en el PSC, el problema es que no tienen ninguno.

#23 Jordi, ,, 28/02/2014 - 09:56

Ya no se conforman con la Catalunya Nord?
Y luego se preguntan por qué la UE no los puede ni ver.

#23.1 Jessb, Barcelona, 28/02/2014 - 12:47

De hecho ya hay algunos que ni siquiera se conforman con los inventados P. Catalans. Algunos iluminados empiezan a pedir Occitania ( untercio de Francia, Mónaco y 4.500 km2 del norte de Italia)

#21 spanish, Madrid, 28/02/2014 - 08:13

en Nicaragua no cabe un tonto mas........la ostia en las municipales va a ser de escandalo.....

#20 Xavi, Barcelona, 28/02/2014 - 04:47

¡Qué vergüenza! ¡Que se vayan con ERC de una vez y nos dejen a los socialistas en paz!