Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2009. 21:42h.

El PSC acusa CiU de "sucursalisme"

ERC diu que "ara estem patint les conseqüències del pacte" Mas-Zapatero

El PSC acusa CiU de "sucursalisme"

Daniel Fernández, portaveu adjunt del PSC en el Congrés

El portaveu adjunt del PSC al Congrés, Daniel Fernández, ha acusat CiU de "sucursalisme", i ha afirmat que “Artur Mas i Felip Puig encara no han après que la sobirania de Catalunya resideix al Parlament i no a la Moncloa”, afegint que “CiU ha passat de pensar en el país a pensar únicament en el futur d´Artur Mas”. El dirigent socialista ha demanat a CiU que “deixi de lamentar-se, que no enganyi els catalans i treballi per defensar els interessos de Catalunya, fent costat al president Montilla”.

Daniel Fernández ha fet aquestes afirmacions en referència a les declaracions del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, on deia que el pacte Mas-Zapatero obligava al PSC a donar suport a CiU el 2006. Segons Fernández, “Puig diu el que no s´atreveix a dir Mas, qui en un exercici de sucursalisme va intentar vendre´s Catalunya i l´Estatut per la presidència de la Generalitat. Ara li demanem un exercici de coherència, i que no vagin a pindolar a Madrid el que no poden aconseguir a Catalunya, sobretot després d´acusar el PSC de ser una sucursal del PSOE”. Ha afegit que “el que han de fer és respectar les majories”.

De la seva banda, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, no s'ha mostrat sorprès per la notícia "perquè era un secret a veus", i ha lamentat que "CiU prioritzés", en aquella tarda del 21 de gener de 2006, "els interessos del partit per sobre dels del país". Ha dit que "lamentablement, ara estem patint les conseqüències d'aquell pacte, ja que en aquell acord vam perdre alguna de les eines que ara ens permetria apretar una mica més el govern espanyol per tenir un finançament just".

En aquest sentit, ha afirmat que "és una llàstima que CiU no pactés un programa de govern amb el PSOE, sinó una rebaixa de l'Estatut". I, "vista la gravetat de les informacions revelades per Felip Puig", ha instat a Mas "que les confirmi o les desmenteixi, perquè la gent té dret a saber el que es va pactar en aquella reunió".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Fotem-los al carrer!, Barcelona, 14/04/2009 - 08:21

Avui la rata nominada per sortir a cagar-se en CiU és en Fernández

#29 Marta, Barna, 11/04/2009 - 11:44

Encara esta el PSOE amb lo de "la culpa es de CIU"? pero si va ser el Montilla qui va presentar 25 esmenes contra l'estatut del 30 de setembre!!! si em punxen no em treuen sang.

#28 kim, hospi, 11/04/2009 - 11:43

Piensa el ladrón (psoe) que todos son de su condición. Pensen els sociates que tots son tan inutils com els 25 inutils que varem enviar al madriz. Que voten avants pel "proyecto socialista del gobierno amigo" que pel benestar de catalunya.

#27 pep, manresa, 10/04/2009 - 19:38

Malgrat totes les maniobres, les insídies i el control sociata dels mitjans, les urnes posaran cadascú al seu lloc i el millor que li pot passar a Catalunya és que aquesta ERC s\'enfonsi definitivament
VISCA CATALUNYA LLIURE

#26 badiu, Sabadell, 10/04/2009 - 19:36

Aquest sociates ja s'han descarat del tot. Són uns cínics i uns poca vergonyes