Publicitat
Política · 12 de Maig de 2017. 11:09h.

El PSC acusa ERC de no haver volgut exhumar les fosses del franquisme

El diputat David Pérez denuncia que Apel·les Carod Rovira va impedir-ho per "l'espanyolitat de les víctimes"

El PSC acusa ERC de no haver volgut exhumar les fosses del franquisme

Apel·les Carod Rovira, exsecretari de Coordinació Interdepartamental

El diputat del PSC, David Pérez, s'ha reafirmat en les seves declaracions sobre les fosses del franquisme i ha acusat Esquerra d'impedir que se n'hagin obert abans a Catalunya. "En absolut, no demano perdó [per les meves declaracions]. Alguns altres haurien de demanar perdó", ha dit en declaracions a El món a Rac-1 sobre les declaracions que ahir va fer a Catalunya Ràdio, en què va assegurar que ERC no ha volgut obrir "cap fossa" de la Guerra Civil a Catalunya "perquè hi ha gent d'Espanya".

Pérez ha insistit que "Esquerra Republicana no estava interessada en exhumar les fosses de Catalunya perquè no estava interessada en que se sabés l'espanyolitat de les víctimes que hi ha a Catalunya". "Estaven acreditades centenars de fosses en aquest país però a través del senyor Apel·les Carod Rovira, d'Esquerra, no hi va haver manera d'obrir cap fossa", ha afegit.

També ha manifestat que "si no s'han volgut obrir fosses en els últims 15, serà per algun motiu" i ha remarcat que "fosses comunes se n'han obert a tota Espanya, excepte a Catalunya". "El que em sap greu és que el president del Banc d'ADN i familiars desapareguts a la Guerra Civil se'm digui que sóc un xenòfob", ha assenyalat.

David Pérez, que està disposat a parlar amb el president del Banc d'ADN, ha explicat que "tinc manifestacions de membres del tripartit que avalen el que dic" i ha denunciat que "hi va haver una feina es va haver de quedar al calaix i no vam poder tirar endavant". "El govern socialista és el que va fer la llei de memòria històrica. És injust que s'assenyali al partit socialista com a culpables que no s'hagin exhumat fosses a Catalunya", ha lamentat.

perez.jpg

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Josep, Barcelona es 1000 años más antigua que Cataluña, 12/05/2017 - 19:30

es que pegaditas a esas fosas están las de los 400 que hizo matar el pajarito con penas de muerte en el 34 y, claro, igual a los de ERC no les interesa que se desentierren también

#7 Escèptic, Bcn, 12/05/2017 - 16:39

Trobo que tan el David Pérez com el president del banc d'ADN han estat moooolt desafortunats en el que han dit. Una pena la veritat.

#6 Casper, Bcn , 12/05/2017 - 14:34

Yo me lo creo. En Cat por desgracia hay mucho asqueroso etnicista que odia todo lo que tenga que ver con España y los españoles. Les escupo en su cara.

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 12/05/2017 - 13:10

Quins fills mes pintorescos que tenia el falangista i Guardia Civil Apeles Carod Sancho oi ?

#3 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 12/05/2017 - 13:00

Quins fills mes pintorescos que tenia el Guardia Civil Carod-Rovira oi ?