Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2017. 22:56h.

El PSC acusa Puigdemont d’atiar els insults contra els alcaldes

Iceta demana al president de la Generalitat que “els deixi en pau”

El PSC acusa Puigdemont d’atiar els insults contra els alcaldes

Miquel Iceta (foto: PSC)

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de ser l’instigador de les amenaces i insults que els alcaldes i regidors socialistes han rebut en els darrers dies per negar-se a cedir espais per celebrar el referèndum. “Deixeu en pau els alcaldes”, ha reblat el líder dels socialistes en la presentació del manifest ‘Davant el referèndum il·legal de l’1 d’octubre’.

“No hi ha res del que ha passat o pugui passar que justifiqui l’amenaça a un càrrec electe i, a més, si ha estat atiada pel president de la Generalitat”, ha assegurat Iceta durant l’acte que s’ha celebrat a Santa Coloma de Gramenet, amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; les alcaldesses Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet), Núria Marín (L’Hospitalet de Llobregat); i el secretari municipal, Jaume Collboni, entre d’altres.

El manifest, signat pels regidors i alcaldes socialistes de més de 350 municipis, assegura que el “bloc independentista ha escollit un camí extremista i de radicalització al qual pretén arrossegar tot el país”. També denuncien que el Govern “s’ha plantejat com a objectiu traspassar als ajuntaments gran part dels preparatius de l’1 d’octubre i culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei”.

El PSC aposta per buscar “una sortida basada en el diàleg, la negociació i el pacte”, i proposa una “reforma constitucional que faci possible trobar un encaix just i generós per a la nació catalana i que garanteixi solidàriament la fiscalitat, les inversions i els serveis que assegurin el progrés de Catalunya i el benestar i la justícia social”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#14 Lo Tremendo, La Figuera, 13/09/2017 - 17:38

Supongo que algunos alcaldes del PSOE, como los de Lleida y Tarragona, comparten solidariamente el requerimiento de la fiscalia para que detengan a sus colegas. Seguro que se tendrá memoria del "acoso" de querer votar. En un futuro, se ve que las inhabilitaciones seran un poco mas selectivas.

#13 PigdeMonte, Molinos del Rey, 13/09/2017 - 15:51

Miquel, ni te lo pienses, pones dos denuncias al kokomotxo por acoso y por machismo y todos en paz, ya lo verás. Después de la comisaría del mejor cuerpo "nacional" de policía de la galaxia, te recomiendo pasar por el de la Benemérita de Travesera de Gracia, que estos tienen oficio. Un abrazo, majete.

#12 Jaime, Barna, 13/09/2017 - 13:59

Ballart dimisión !!! Ves a JxS con el abraza farolas de Comín.

#11 Alejandro, Barcelona, 13/09/2017 - 13:45

Petición imposible Sr. Iceta. Los cromañones del siglo XXI no tienen capacidad democrática. No pida peras al olmo.

#10 A, Bcn, 13/09/2017 - 11:37

Me está volviendo a gustar el PSOE... pero lo del estado federal estoy todavía reticente...

#10.1 Alejandro, Barcelona, 13/09/2017 - 14:17

#10

Yo tambien soy un poco reticente salvo que las leyes se unificara; que no pase como en EEUU que en unas ciudades rige la pena de muerte y en otras no, o que violar sea delito en un estado y en otros no.Si las leyes se unifican y todos tienen los mismos derecho y obligaciones..... ¡venga el Estado Federal!!.