Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2009. 16:05h.

El PSC acusa TV3 de "sobredimensionar" el 13-D

Topada entre Joan Ferran i Mònica Terribas a la comissió de control de la CCMA

El diputat del PSC al Parlament Joan Ferran ha acusat TV3 d'intentar "fabricar" un país que no es correspon amb el real a partir d'una política informativa que "sobredimensiona" fets com el de les consultes populars independentistes.

Durant la comissió de control del Parlament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Ferran ha considerat excessiu el temps que Televisió de Catalunya (TVC) ha dedicat a informacions com la primera consulta popular celebrada a Arenys de Munt i la trobada dels promotors d'aquest tipus de referends que va tenir lloc el passat mes de novembre al Fórum de Barcelona.

"Aquesta sobredimensió obeeix més a un gust o una manera de percebre el país que a un sentiment estès i representat en les urnes", ha assegurat Ferran, que ha denunciat a continuació un intent de "fabricar" un país a través dels mitjans de comunicació.

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha rebutjat per complet que s'hagi sobredimensionat el tractament de les consultes independentistes i ho ha justificat: "Nosaltres no construim res. Les consultes no les convoquem nosaltres i no les podem ignorar", ha replicat Terribas, que ha defensat el dret i el deure una televisió pública a estar atenta a les inquietuds de la població, i a "reflectir" estats d'opinió com el qual plantegen els referends perquè els ciutadans puguin prendre les seves pròpies decisions. La responsable de la televisió catalana ha assegurat que "donarem una cobertura lògica" a aquest fet noticiable.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Manelic, Terra Baixa, 13/12/2009 - 02:46

Esclar. TV3, Le Monde, BBC,... Tothom en contra del bon criteri d'en Joan Ferran, àlies "el costres". Us passareu molts i molts anys donant explicacions.

#22 Pau, barcelona, 13/12/2009 - 00:15

que llegeixin l'article 10 de la Convencio Europea de Drets Humans i LLibertats Fonamentals i respectin la libertat d'expressió i la pluralitat informativa dels mitjans que no son oficines de propaganda dels partits.

#21 Beneita, Catalunya, 12/12/2009 - 21:16

Això els hi ho digui als qui han fet la portada de Le Monde!
Estem fins el nassos d'Espanya i dels seus reprentants a Catalunya, so és el PSC.
Això s'acaba, ja es veu llum al final del túne.

#20 lluigi, BCN, 12/12/2009 - 14:55

El gran censor s'ha possat en marxa. Sembla mentida que encara poguen existir aquets personatges tant sinistres en la politica. Despres es lamenta la dessafecció¡¡¡ Sols cal veure la devallada de Catalunya Radio desde aquest tipus ha fotut mà.

#19 Hug, Begur, 12/12/2009 - 14:34

Qu evol amagar el PSC? estan acollonits. Es una senyal de debilitat. La seva gestio a catalunya es vergonyosa