Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2010. 10:18h.

El PSC admet que la reunió "no resol res"

Iceta justifica que el PSC a Madrid votés diferent que a Catalunya

El PSC admet que la reunió "no resol res"

Zapatero i Montilla, abans de la reunió (foto:3cat24.cat)

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut en una entrevista a El món a RAC1 que "em sento decebut, francament. Li he de dir que no m'ha sorprès perquè tot això estava, desgraciadament, molt cantat."
 
"En vista que no hi havia hagut acord a Catalunya, simultàniament havíem fet un esforç d'una negociació amb el PSOE d'una resolució que recollia el que convenia que el Congrés aprovés. Però els partits catalans no ho han vist així. Ells s'estimaven més que el PSC votés alguna cosa per perdre-la i nosaltres que el PSC votés alguna cosa per guanyar-la", ha indicat.
 
"Els 25 diputats del PSC al Congrés van votar en contra del que el PSC va aprovar al Parlament perquè nosaltres havíem acordat una cosa que sortís endavant", ha justificat, a més de remarcar que "nosaltres no anem a Madrid a perdre, sinó a guanyar. Però altres partits [...] han considerat que era millor fixar una posició perdedora que anar a guanyar una resolució positiva".

També ha opinat que "la reunió Montilla-Zapatero no resol res per si mateix perquè el que ha passat és tan gruixut que ni una resolució al Parlament ni una al Congrés ni una reunió ho resolen".
 
"La reunió ha de marcar un punt d'inflexió. Sabrem si el missatge que hem donat pels carrers de Barcelona, ha estat escoltat o no. Sabrem si, des del govern d'Espanya, s'atorga importància i quina importància s'atorga al malestar que hi ha amb la sentència i amb la necessitat de defensar tot l'Estatut i tot el potencial d'autogovern", ha expressat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Juan Ferrán i Crosta, Nicaragua de Dalt, 22/07/2010 - 08:40

Martí (Figueres): Gràcies company! Tú si que ens entens; passa a cobrar quan vulguis

#10 Joan, Manresa, 21/07/2010 - 14:56

Qui perd es Catalunya. La independència, com va dir Duran i Lleida, és dividir el país. No ens convé més divisió. S?equivocaran si van per aquí. I la divisió es va mostrar ahir al congrés, amb PP, ERC i CiU per una banda i PSC i PSOE per l?altra.

#9 Pepe, Cornellà, 21/07/2010 - 14:24

Pensaba que sólo el PP iba en contra de Catalunya. Pero después de las votaciones de ayer veo que CiU, ERC y PP sumaron para no aprovar la resolución en contra de la sentencia. ¡Es escandaloso! Montilla es coherente, es el mejor Presidente.

#8 Rosa Maria, Barcelona, 21/07/2010 - 14:00

No sóc gens partidària de l'independentisme que suma vots amb el PP a Madrid! Quina vergonya!!!!

#7 Martí, Figueres, 21/07/2010 - 13:48

Paper de CiU:
- Es va oposar a la senyera a la manifestació.
- Es va aixecar de la taula de negociacions per la postura comuna dels catalanistes.
- Ahir va votar NO a la resolució en contra de la sentència de l'Estatut.
- Artur Mas, ahir al ClubdelChiste