Política · 15 de Setembre de 2010. 17:10h.

El PSC al·lega que Sobrequés vol "un Estat català"

"Qui vol la independència, se'n va a Convergència"

El PSC al·lega que Sobrequés vol "un Estat català"

Jaume Sobrequés, en una foto d'arxiu

La portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Rocío Martínez-Sampere, ha afirmat que respecte a la marxa de Jaume Sobrequés que “feia temps que havia deixat de donar suport als dos elements centrals que defineixen el socialisme català: progressisme de centreesquerra i catalanisme federal”.

“Si el que vol és un Estat català, entenem i respectem que deixi de ser militant del PSC, i constata que qui vol la independència, se’n va a Convergència”, ha dit.

La dirigent socialista també ha afirmat que “la campanya de CiU consisteix a veure com reaccionem els altres partits als seus estirabots”. “No hem vist cap joc net ni cap proposta seriosa o clara; hem vist, en canvi, una campanya de joc brut, de brindis al sol i que en lloc d’oferir solucions per un present d’alta complexitat obre interrogants i incerteses que no beneficien el país”, ha assegurat.

En roda de premsa al Parlament, Martínez-Sampere ha citat diversos exemples. Entre ells les paraules de Ramon Tremosa, que ha estat objecte, ha dit, “d’una reacció molt descafeïnada per part dels dirigents de Convergència”. “Si Mas vol un eventual Govern dels millors perquè no els troba entre els seus, esperem que els independents que busqui siguin de més categoria que Tremosa”, ha afegit.

La portaveu socialista també s’ha referit a la proposta convergent de concert econòmic i ha recordat que “CiU no va demanar el concert a la Constitució del 78, tampoc quan es va negociar l’Estatut ni durant els 23 anys que va governar, per tant és poc creïble que ho demani ara; però si ho fa, ha d’explicar el procediment, amb quins terminis, i amb qui pensa pactar-lo”.

En aquest sentit, Martínez-Sampere considera més important “defensar el sistema de finançament pactat fa tot just dos anys i que està donant molts fruïts”. I la portaveu socialista ha acabat afirmant que “el titular” de Mas sobre la prostitució “demostra que no li interessa solucionar els problemes, sinó fer veure que no existeixen”.

Aquests tres exemples, segons Martínez-Sampere, “demostren que, encara que no hi hagi DVD ni notari, la filosofia del Confidencial.cat marcarà la campanya”. “Demanem a CiU que rectifiqui, i que faci joc net i una campanya positiva, que és el que ens demanen els catalans i al que ens hem compromès els partits polítics”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA//*//, 16/09/2010 - 16:04

Visca Catalunya lliure amb Joan Laporta.

#6 Joan, Bcn, 16/09/2010 - 08:45

Font: Te aseguro que con esa añoranza del feudalismo en tus palabras se demuestra lo desfasado de Tu pensamiento. Ya no hay mas vasallos que aquellos anclados en una realidad trasnochada. Pleitesia a la nobleza catalana, verdad?

#5 mai més psc, London, 15/09/2010 - 22:06

Jo mai més votare al psc, n'estic fart i els tems importans per resoldre.

Aire i qu e bufi !

#4 Font Cuitora, La Llacuna, 15/09/2010 - 20:44

Qui vulgui la dependència i viure amb el cap cot i amb l'indigna actitud reverencial del vassall que voti PSC, PP o Ciudadanos.
(No rima però és veritat).

#3 Antonio, Reus, 15/09/2010 - 20:35

El Psc, después de haber dicho por activa y por pasiva que Cataluña es una nación, se dedica meter miedo con lo de la asociación de "Independencia" y Ciu.
Pues vale, pero la gente que vino de fuera en busca de un trabajo no es tonta y sabe que en Convergencia solo algunos son independentistas.