Publicitat
Política · 16 de Maig de 2009. 17:32h.

El PSC 'amaga' l'exministra

La llei permet que a la llista només figurin els candidats de les comunitats autònomes

El PSC 'amaga' l'exministra

Magdalana Álvarez, amb Jordi Hereu

El PSC ha fet desaparèixer de la candidatura europea encapçalada per Juan Fernando López Aguilar, amb la qual concorrerà a les eleccions del 7 de juny, tots els noms no catalans, segons ha informat el diari ABC, que aclareix que aquest format de papereta és legal , segons l'article 222 de la llei orgànica de règim electoral general. La papereta socialista que els ciutadans catalans tindran en els seus col·legis electorals estarà encapçalada per López Aguilar, però no li seguiran ni Ramón Jauregi ni Magdalena Álvarez, ni Carmen Romero.

A Catalunya, la candidatura anirà sota les sigles del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC (PSC-PSOE), i després de López Aguilar estaran només set candidats més: Maria Badia, que va de número 2 a la llista, mentre que a la candidatura estatal és la quarta; Raimon Obiols, el número tres, quan realment va el 13; Núria Parlón, quarta a Catalunya i 24 per al conjunt de l'Estat; Alejandro Colldeforns, cinquè, quan realment hi ha el 35; Sonia Martí, sisena, encara que és la 39; Dolors Vidal, la setena, encara que és la 48, i Josep Borrell, que va en el número vuit i en la papereta estatal tanca la llista amb el número 50.

L'article 222 de la llei orgànica de règim electoral general permet aquesta versió de les paperetes, ja que estableix el següent: "Els partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors podran fer constar, en el moment de presentació de la candidatura davant la Junta Electoral Central, la seva voluntat que en determinades seccions electorals coincidents amb el territori d'alguna de les Comunitats Autònomes s'expressin únicament els noms dels candidats i suplents membres de partits o de les seves organitzacions territorials, amb àmbit d'actuació estatutàriament delimitat a aquest territori, així com, si escau, la seva pròpia denominació, sigla i símbol".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Carles Munt, Barcelona, 18/05/2009 - 12:59

L'ABC i E-notícies publiquen com a notícia una pràctica legal que el PSC du a terme a les eleccions europees des de sempre. Ni Magdalena Álvarez ni ningú hi tenen res a veure, aquí...

#18 Alcampelló, Barcelona, 18/05/2009 - 12:43

Bonito truco, tipo toco mocho, para captar votantes incautos. Cada vez parece más necesario renovar valientemente todo lo relacionado con las instituciones europeas. Hay que mirar sin prejuicios a Libertas.eu. y pensar en los ciudadanos de la UE.

#17 Ciudadano, Cornellà, 18/05/2009 - 12:38

Es un engaño a la ciudadania de los policastros dentro de la Ley que ellos hacen.
Hay que saber y explicar claro a la gente de Cataluña que PSC es independiente de PSOE, son dos partidos distintos y no engañar más al pueblo.

#16 josep, l\'hospitalet, 17/05/2009 - 18:17

El cementiri d\'elefants que per a molts partits es el Parlament Europeu, per els socialistes, es un crematori de llenya, es veu que segons qui no pot entrar-hi, i si entra o fa per la porta de radera

#15 psoe = loapa,gal,maleni,feria de abril.., Lleida, 17/05/2009 - 17:35

Viure a catalunya i votar al psoe és un crim contra la humanitat, hauria de ser motiu de deportació immediata