Publicitat
Política · 20 de Gener de 2014. 14:06h.

El PSC caurà a quarta força política si expulsa els catalanistes

El PPC passarà els socialistes per nombre d'escons

El PSC caurà a quarta força política si expulsa els catalanistes

Pere Navarro

El PSC corre el risc de caure a quarta força política al Parlament si la direcció del partit opta finalment per expulsar els tres diputats crítics (Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Bonaventura), que dijous passat van votar a favor de demanar autorització a Madrid per votar la consulta.

El grup parlamentari socialista, en efecte, té actualment 20 diputats, seguit del PP amb 19. Si els tres diputats passen al grup Mixt, el PSC se'n quedarà amb tretze.

Els tres crítics van ser escollits en la candidatura del PSC, però la decisió de renunciar a l'escó és personal. En canvi, a les eleccions del 2010, el PSC va assolir 28 diputats, a més de deu del PPC, que es va quedar en 18.

De moment, el secretari d’organització, Esteve Terradas, i el portaveu al Parlament, Maurici Lucena, han traslladat avui a la Comissió de Garanties l'afer i recorden que la decisió va ser adoptada després d’una votació al consell nacional aprovada amb el 84% dels vots.

La Comissió de Garanties té entre les seves funcions la de preservar el compliment dels Estatuts, del Codi Ètic i dels Reglaments del Partit, i els fets s’han posat en el seu coneixement per tal que, prèvia la incoació del corresponent expedient, resolgui d’acord a les previsions contingudes en el Reglament de funcionament d’aquesta Comissió.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#26 Unacosa, banalona, 21/01/2014 - 01:50

Es evidente que si el psc consigue llegar a ser quien dice ser hace 30 años,rebotará hasta donde , si hubiera sido quien dijo, habría llegado. Tan lejos como llegó Felipe y tan cerca como quiere la gente no vividora del presupuesto catalán.

#22 Eva G, Fort Pienc, Barcelona (España), 20/01/2014 - 19:54

Se entiende que si les expulsa, tendrán la dignidad de renunciar a su escaño, ¿no?

#16 ########### "respuestas" ###############, ., 20/01/2014 - 18:34

Durante 35 años, los separatistas anti-españoles han campado a sus anchas por CAT...pero ahora están recibiendo de su propia "medicina" (=las provocaciones del ultranacionalismo pancatalanista...reciben respuestas fulminantes...)................................................................

#15 ######## "timbalers" ##################, ., 20/01/2014 - 18:27

El 99% de la Base de ICV = UNIONISTAS..., pero sus representantes en el PARLAMENT hacen de "palmeros" o de "timbalers" de los separatistas(=son los "Tontos Útiles" de CiU y ERC, como los de "sumate.cat"=Submarino de ERC)..............................

#14 ##### País "tranquilo y normal" #####, ., 20/01/2014 - 18:20

Para que Catalunya fuese un País "tranquilo y normal", el Govern de Artur Mas debería empezar por acatar SENTENCIAS y CUMPLIR y hacer CUMPLIR las LEYES, como pasa en cualquier País "tranquilo y normal".........................................................................