Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2010. 17:28h.

El PSC col·loca García Prieto a Catalunya Caixa

També el periodista Joan Tapia

El PSC col·loca García Prieto a Catalunya Caixa

Francisco García Prieto, en una imatge d'arxiu

El president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Francisco García Prieto, és un dels noms proposats per la Diputació de Barcelona per formar part de l'assemblea general de Catalunya Caixa, l'entitat sorgida de la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa. La proposta està feta pel grup del PSC de la corporació.

García Prieto va ser reelegit recentment com a president de la FECAC per un nou període de quatre anys. Porta al capdavant de l'entitat des de 1988 i és membre de la junta directiva des de la seva creació, el 1982. La FECAC, que organitza cada any la Fira d'Abril de Catalunya, va néixer a principis dels anys 80 amb l'objectiu de reunir les diferents entitats culturals andaluses de Catalunya i fomentar i promocionar el coneixement de la cultura andalusa.

En la proposta del grup dels socialistes catalans de la Diputació de Barcelona per formar part de l'assemblea general de Catalunya Caixa, també figura el periodista Joan Tapia, que, entre altres càrrecs, ha ocupat la direcció de BTV, TVE-Catalunya i el diari barceloní La Vanguardia.

També està proposat pel PSC Antoni Llardén, president d'Enagás, i que és en aquests moments vicepresident de Catalunya Caixa, de forma provisional. Altres noms proposats són Arturo Isern (Gallina Blanca) i els economistes Maria Teresa Vilalta i Enric Llach.

De la seva banda, el grup de Convergència i Unió ha proposat noms com Rafael Hinojosa, expresident del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC); l'empresari Josep Molins, o Maria Eugènia Cuenca, exconsellera de la Generalitat amb Jordi Pujol . També està proposat l'ex alcalde del Masnou i dirigent municipalista Josep Azuara.

L'assemblea de Catalunya Caixa ha de constituir-se formalment el 16 de novembre i escollir els membres del consell d'administració, el qual al seu torn escollirà al president de la nova entitat, que ha de substituir Narcís Serra al càrrec. Serra serà substituït, amb tota probabilitat, per Fernando Casado, un altre dels noms proposats pel PSC per a formar part de l'assemblea general.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 dolors, barcelona, 16/12/2010 - 09:59

QUINA POR. Garcia prieto en la Caixa, sort que els diners els tinca la La Caixa . El
Psc, es meriex la derrota.

#34 ramon, barcelona-c, 01/11/2010 - 01:05

Si la proposta del GarciaPrieto es real i prospera aquest país no te cap futur ni present .

#33 jordi carrera, bescanó, 31/10/2010 - 20:31

segons la llista de candidats de la Diputació de Barcelona no es Enric Llarch sinó Joaquim Llach, cosí d'en Lluís Lach qui hi proposen, càrrec del psc que ja hi era abans.
Les caixes depenents dels diputacions els seus càrrec son política i per suprimir despeses son precindibles o ERO al 90%

#32 ja n'hi ha prou, barcelona, 30/10/2010 - 22:40

Però aquest home no era aquell que va tenir problemes per justificar unes subvencions per la "Feria d'Abril" (no critico la feria, critico als que s'embutxaquen els diners dels meus impostos sense control). Un més a xuclar. Gran nivell financer. Gran capacitat per superar la crisi.

#31 NI UN DURO A DINS. CANVIEU DE BANC, BARCELONA, 29/10/2010 - 21:08

QUI ES POT FIAR D'AQUESTA CAIXA AMB PAIOS AIXI A DINS ? PER FAVOR, SUBVENCIONATS, CARRECS A DIT. ESTA BEN CLAR QUE ES UNA CAIXA PER A NO TREBALLAR-HI MAI MES