Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2008. 15:06h.

El PSC, contra la cultura del 'no'

Els alcaldes fan una crida contra la guerra territorial

El PSC, contra la cultura del 'no'

Jordi Hereu, amb altres alcaldes del PSC

Els alcaldes del PSC han elaborat un document per a una Nova cultura dels territoris en el que es critica veladament l'anomenada cultura del No i les protestes contra el minitransvasament de l'Ebre, la MAT o el Quart Cinturó. El document afirma que "a Catalunya estem vivint actualment alguns episodis puntuals de discrepància territorial que no ens convenen" i que "el conjunt del territori pateix en alguns punts clau una fragilitat extrema. Extenses zones del país tenen problemes d'abastament d'aigua. Extenses zones del país pengen d'un fil en el subministrament elèctric".

El manifest fa una crida al desenvolupament de les zones rurals i les urbanes alhora que recorda que hi ha dos recursos bàsics: "l'aigua i l'energia" i proposa "una integració territorial basada en unes bones infrastructures que permetin els necessaris fluxos de mobilitat, coneixement, d’aigua i d’energia. Els territoris no han de competir, sinó que s'han de complementar".

"De forma errònia o també mal intencionada -continua- es vol fer creure a vegades que als socialistes només els preocupa l'àrea metropolitana de Barcelona: és clar que ens interessa, és la regió urbana més poblada del Mediterrani europeu, disposa d'un enorme potencial de futur i tenim la satisfacció i la responsabilitat de governar-ne la majoria de municipis".

"Passa a molts llocs i passa massa sovint a Catalunya -afegeix- que l’”aquí, no!" genera fàcils i precipitats consensos, els quals acaben esdevenint un llast a l'hora de tirar endavant projectes de futur que, com tota empresa humana, poden tenir la seva part dificultosa. Però el PSC és, ha de ser, el partit del "així, sí!". L'impulsor ferm del compromís i de la solidaritat interterritorial".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ignasi Ripoll, SAnt Carles de la Ràpita, 20/07/2008 - 07:10

Aquests senyors es pensen que Catalunya és el suburbi de l'àrea metropolitana de Barcelona. I que Barcelona és la clientela de les companyies d'energia, aigua i bancs que els hi paguen les campanyes electorals.

#2 ester, pals, 19/07/2008 - 23:31

No es pot dir que les fletxes son símbols fal·lics?

#1 Ramon, Barcelona, 19/07/2008 - 15:15

La cultura del NO ara i fins nova ordre s'ha de cenyir a l'ajuntament de Sant Cugat, la diputació de Tarragona, el Barça i els eventuals programes que pugui anar fent Miquel Calçada.