Publicitat
Política · 18 de Gener de 2010. 23:05h.

El PSC de Vic 'passa' de la direcció

Manté que els canvis al padró s'aplicaran si són legals

El PSC de Vic 'passa' de la direcció

El portaveu del PSC, Josep Burgaya, en un ple municipal. A l'esquerra, el regidor socialista, Joaquim Raurell (foto: ACN / Marc Riera)

El PSC de Vic no es fa enrere en l'aplicació dels nous criteris d'empadronament. El grup socialista manté -tal com ho va fer dimecres al ple municipal- que el no empadronament de sense papers "només" s'aplicarà si el dictamen sol·licitat al ministeri de l'Interior sosté que està dins de la legalitat.

El tercer tinent d'alcalde i portaveu del PSC, Josep Burgaya, ha explicat que "dins d'un conjunt de mesures" que s'han decidir aplicar per millorar la gestió del padró s'han trobat en dubtes sobre si una d'elles "és plenament legal". Si es pot avalar que està fora de la llei, ha dit Burgaya, es faran enrere; així que només en aquest cas obeiran l'ordre que han rebut des de la direcció del partit.

Burgaya ha assegurat només conèixer de manera superficial i indirecte les declaracions del viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, on aquest assegurava que el partit ha "instruït" ordres als seus regidors a Vic perquè s'oposin als nous criteris de no empadronar immigrants sense papers.

Burgaya ha assegurat que el contacte amb el partit és "permanent", i més "en uns dies com aquests", pel ressò que ha tingut la polèmica. Tot i això, no ha entrat a valorar si han rebut rebut algun tipus de pressió d'ordre del partit perquè la mesura no vagi endavant.

El portaveu del PSC a Vic sí que s'ha referit a les opinions expressades aquest dilluns pel president de la Generalitat, José Montilla, i que "comparteixo plenament". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Montilla ha destacat les "polítiques d'integració modèliques" que s'han fet a Vic i on ha assegurat que l'Ajuntament "complirà amb el que diuen les lleis". Burgaya ha afirmat que el PSC de Vic comparteix aquestes paraules i que mantindrà el que sempre ha sostingut: "Si no és legal nosaltres no hi donarem suport".

En el ple del passat dimecres tant el propi PSC com ERC van assegurar que si hi ha un dictamen que diu que la mesura no és legal no s'aplicarà. CiU no ho va dir directament en el ple de divendres però l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, si que va sostenir divendres que es farà enrere si Interior dona arguments jurídics contra la mesura.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Andres, Bcn, 19/01/2010 - 09:50

El PSC prueba su propia medicina.... Ellos \"pasan\" del PSOE y los de VIC \"pasan\" de los de Barcelona.... Todos a su aire y Cataluña a la deriva. Vengonzoso !!!!

#1 Pere Grenadas, Barcelona, 19/01/2010 - 01:05

Hem de reconèixer que al PSC vivim en aquests moments un cert descontrol intern. Els de Vic passen de la direcció, els alcaldes frenen la llei de vegueries del govern, i l'Hereu ha passat de tothom en anunciar que vol els Jocs d'Hivern.