Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2020. 13:43h.

El PSC deixa de banda Lliures i Lliga Democràtica

De moment només tanquen un acord electoral amb Units

El PSC deixa de banda Lliures i Lliga Democràtica

El PSC reeditarà l'aliança amb Units per Avançar per concórrer units a les pròximes eleccions al Parlament, convocades per al pròxim 14 de febrer, però ha deixat de banda Lliures i Lliga Democràtica. Les declaracions que va fer el líder de la Lliga Democràtica, Josep Ramon Bosch, el passat 6 de novembre en les que proposava "un front ampli en forma de coalició" tampoc han ajudat. Les bases socialistes, com ja va informar aquest diari a principis de desembre, són reticents a un acord de tu a tu perquè consideren que aporten pocs vots.

En efecte, dels tres partits esmentats els únics que tenen representació parlamentària és Units, l'antiga Unió, en la persona de Ramon Espadaler, però va ser escollit en la llista del PSC. El Consell Nacional d'Units ha ratificat l'acord assolit amb els socialistes.

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, ha afirmat que "si som realistes, de les pròximes eleccions, només en poden sortir dos possibles presidents: Pere Aragonès que representa la continuïtat d'un govern independentista, dividit i ineficaç, o Miquel Iceta, l'únic candidat que pot articular una alternativa sòlida i capaç d'afrontar amb cohesió els immensos reptes que té Catalunya al davant".

Pel que fa a les candidatures, la de la demarcació de Barcelona està encapçalada per Ramon Espadaler, secretari general del partit i diputat al Parlament del grup PSC-Units, i integrada també per Isabel Pallejà, consellera municipal del districte de l'Eixample de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Güell, membre del comitè directiu d'Units i responsable de l'àmbit d'educació, Olga Ortiz, membre del comitè directiu especialista en dret de família i mediació i membre de l'Observatori del Dret Civil Català, i Josep Isern.

El consell nacional també ha designat el candidat de la demarcació de Tarragona: Joan Caballol, actualment diputat de les Terres de l'Ebre al Parlament del grup PSC-Units. A més, ha encomanat a la direcció la decisió de designar els candidats de les demarcacions de Girona i de Lleida.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Don Pelayo, Baix Llobregat, 25/12/2020 - 22:09

Lo más triste es q el PSC va a ser el partido no independentista con más votos en Catalunya por la poca astucia de Ciutadans de dejar el partido en Catalunya sin el liderazgo de Inés Arrimadas
Carrizosa no es un líder carismático.
.

#6 Flanagan , Tabarnia City, 25/12/2020 - 14:06

Y a todos sus votantes también los ha dejado de lado.

#5 Marcial, Santa Coloma, 24/12/2020 - 22:30

Iceta haciendo de pujol y el unido de duran, que puede salir mal? el tiempo no pasa para algunos aunque para los demás un mogollón

#4 Julivert vert, Barcelona, 24/12/2020 - 18:14

Casa vez veo más necesario en Cataluña un partido socialista sin lastre nacionalista.
Dime con quién andas ...

#3 Ramiro Ledesma, Marbella., 24/12/2020 - 16:45

Mientras esté el mariquita al frente del PSC, el porvenir que les espera será el mismo que a Podemos, malo malo....

#3.1 Telamarinera , Vng, 24/12/2020 - 22:30

Tiene nombre y apellido; de mal gusto su comentario.