Política · 9 d'Octubre de 2017. 10:40h.

El PSC demana la dimissió de Junqueras

"Per haver provocat el major dany a l'economia catalana"

El PSC demana la dimissió de Junqueras

Salvador Illa

El PSC ha demanat la dimissió del vicepresident Oriol Junqueras "per haver provocat el major dany a l'economia catalana". El secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha manifestat en declaracions a El món a Rac-1 que "el vicepresident Oriol Junqueras ja tarda en dimitir".

Illa no s'ha volgut posicionar sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè li "correspon al president del Govern espanyol prendre les mesures que calgui per recuperar l'estat de dret". "Farem tot el que estigui al nostre abast perquè no es produeixi la DUI", ha advertit.

"El que hem de fer -ha dit- és no fer una DUI i convocar eleccions. És hora de tornar la política a les institucions i fer una proposta que serveixi per al 80 per cent de la ciutadania de Catalunya". "Crec que el PSC no ha tingut mai complexes sempre ens hem expressat molt clarament: no a la independència, sí a l'estat de dret i sí a una negociació", ha apuntat.

El dirigent socialista ha explicat que va anar a la manifestació de Societat Civil Catalana "com un ciutadà més per recuperar el seny a Catalunya", però ha reconegut que "sóc el secretari d'organització del PSC i ahir a la manifestació no vaig deixar de ser-ho". En aquest sentit, ha afegit que "com a partit no ens hem adherit a la manifestació però sí que vam fer arribar als militants divendres les convocatòries d'aquest cap de setmana".

Finalment, ha exposat que "no em vaig sentir incòmode en cap moment", però ha puntualitzat que "algunes de les sensibilitats i coses que es van dir no les comparteixo però no em vaig sentir incòmode. "Una de les coses que no comparteixo és quan es va cridar "Puigdemont a la presó". Tal com va dir Josep Borrell, això és cosa dels tribunals", ha remarcat.

12 Comentaris

Publicitat
#10 Maspons, Barcelona, 09/10/2017 - 13:07

Dimitir es una petició suau...tota la gent que ha enganyat hauria de fer una demanda colectiva i que el jutgin severament. Fins que no hi hagi actes contundents, com detencions i presó aquesta colla de rebels camparà per on vulgui. S'enten que davant aquest personal la crida empresarial a abandonar el pais sigui un fet evident

#9 arm, figueres, 09/10/2017 - 11:46

perque no se li fa cap entrevista a Jonqueras aquests dies? Si no vol parlar, que es digui per Tv3 , catalunya radio, rac1,etc que no vol parlar

#8 E. Payetó, Barcelona, 09/10/2017 - 11:32

además de por relaciones profesionales estoy en contacto con algunos cargos, afiliados de base y simpatizantes.
¿De qué sirve para sus sueños una Catalunya pobre, dividida y asfixiada y encima sin reconocimiento mundial?
Ya se verá pero si queremos meter paz nadie sobra. Ese es mi parecer.

#7 E. Payetó, Barcelona, 09/10/2017 - 11:31

totalmente subjetiva, pero veo más lanzadas las bases y mandos del PDECat que ERC por su practicidad, por querer solo una Catalunya y porque no contaban con que las empresas de momento movían la sede hasta que algunas, se lleven la producción. Tanto por su líder, el Sr. Junqueras que Ud. Sr. Illa quiere que dimita (lo que percibo subjetivo sí)

#6 E. Payetó, Barcelona, 09/10/2017 - 11:29

catalán o menos.
5) Si interviene la justicia, que ahora lo dice tan ricamente, entonces se dirá por parte de la otra parte de la sociedad, que se judicializa la política. ¿Uds. que dirán?.
6) En caso de diálogo, nada de imposiciones y todo legal.
7) Tiene más que perder el PDECat y la CUP que ERC. De acuerdo que es mi afirmación