Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2012. 14:23h.

El PSC demana "un gabinet de crisi" al Govern

"Davant la situació d’emergència social que tenim” després de l'impagament de nòmines

El PSC demana "un gabinet de crisi" al Govern

Eva Granados, durant la roda de premsa

La secretària de Cohesió Social de l’Executiva del PSC, Eva Granados, ha afirmat que “un any després del caos del PIRMI, s’han anat sumant temes socials. Hem estat parlant amb les entitats, que estan molt preocupades pels impagaments”. “L’agost és el mes negre per als més vulnerables perquè els governs aprofiten per fer retallades i contrareformes”, ha dit Granados, i és per això que ha demanat al Govern “un gabinet de crisi davant la situació d’emergència social que tenim” i que ja ha forçat la convocatòria de la Diputació Permanent.

En roda de premsa a la seu el PSC, Granados ha subratllat que l’any passat van ser 34.000 els beneficiaris del PIRMI que no va rebre la prestació i aquest any hi ha més de 100.000 treballadors socials afectats pels impagaments. “Ja s’ha passat del concepte de les retallades i s’ha obert un període més greu que és el de les contrareformes. La Renda Mínima d’Inserció, que era un dret ciutadà, és ara un dret residual per a uns quants. Estem davant el desmantellament de forma premeditada d’un dret de ciutadania. I un any després, certifiquem que es va planificar aquest desmantellament: ni s’ha demostrat el frau ni s’han fet polítiques actives d’ocupació per als expulsats del PIRMI”, ha afegit.

“Tenim un dret en risc d’extinció en què no hi accedeix ningú si no en surt un altre abans. Què pensa fer el Govern amb aquestes persones? És la mateixa estratègia del PP, que treu els 400 euros als aturats sense prestació. Diferents governs, mateixos programes”, ha considerat. Sobre els impagaments a les entitats socials, la portaveu socialista ha assegurat que són “un escàndol amb greus conseqüències socials i econòmiques d’un Govern que s’oblida de les persones que no es poden valer per elles mateixes”.

Granados també ha advertit que l’agost serà “el mes del malson de les dones que rebran una carta de Benestar i Família alertant-les que els retallen un 15 per cent la prestació com a cuidadores no professionals de persones, i que deixen de cotitzar a la Seguretat Social per la seva feina a causa del decret 20 del Govern espanyol”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 johnny more, Barcelona, 02/08/2012 - 17:12

El gabinet de crisi l'harieu de fer al vostre partit, que no us entereu ni del que us passa a casa.

#11 Caterina, "Nou Psc", 02/08/2012 - 12:56

Segurament els partits son per aixó, per anomenar carrecs estupits i sobrers com el d'aquesta individua, que fins avui no coneixiem, i que hem de pagar i subvencionar a contracor. Fora, fora tota aquesta gent, que ens aniquila, que no te cap altre horitzó que el seu partidet que els enriqueix.

#10 Josep, Lleida, 02/08/2012 - 09:02

Esta tiene pinta de haber estado chupando de la ubre del partido desde que nació. Es una intelectual de izquierdas.

#9 VIDA, BCN, 01/08/2012 - 22:07

El Govern dels Covards aprofita els mesos d'estiu i als més febles per treure pit.

#8 lo Sisco el Rutx, Terrassa, 01/08/2012 - 20:40

La noia ha tingut un lapsus, volia demanar un gabinet de crisi pel PSC, pensava que encara eren al govern. Es normal, ja no saben ni òn son.