Publicitat
Política · 25 de Juny de 2013. 14:22h.

El PSC denuncia el pacte de Trias amb "un xenòfob"

Jordi Martí assegura que l'alcalde de Budapest és també "homòfob" i "antisemita"

El PSC denuncia el pacte de Trias amb "un xenòfob"

Trias, amb l'alcalde de Budapest

El cap municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, denuncia en el seu bloc el "conveni" signat entre els alcaldes de Barcelona i Budapest té el lloable propòsit d’enfortir les relacions culturals entre totes dues ciutats".

Martí assegura que l'alcalde de Budapest, István Tarlós, "es nega a recolzar públicament la celebració dels LGBT Eurogames, una prova que Barcelona va acollir el 2008. El segon: Tarlós va voler que Budapest tingués un carrer dedicat a Cecile Tormay, escriptora hongaresa que va morir el 1937 i que ha inspirat a molts pensadors i líders antisemites".

"Tarlós és el responsable del nomenament de György Dörwer com a director del teatre l’Új Színház, un dels més emblemàtics de la ciutat", afegeix. En aquest sentit explica que "Dörwer és un actor d’ideologia antisemita i xenòfoba membre del Jobbik, partit d’ultradreta i filofeixista, amb organització paramilitar inclosa: la temuda Guàrdia Hongaresa".

"Aquest partit, que entre d’altres coses posa en dubte l’Holocaust, va proposar, a finals de l’any passat, fer una llista de parlamentaris jueus per raons, deien, de seguretat nacional", indica.

"Davant les crítiques, la reacció de l’alcalde de Budapest, el mateix que el passat divendres signava un conveni amb Xavier Trias al nostre Ajuntament, va ser d’un alt nivell pedagògic i polític. 'El debat sobre els nomenaments està tancat. Circulin i callin, ciutadans, perquè aquí decideixo jo'. Aquest és l’alcalde de Budapest", lamenta.

"¿Què fa l’alcalde de Barcelona signant un acord amb un polític que nomena directors xenòfobs i homòfobs, proposa carrers per honorar escriptors antisemites i es nega a recolzar iniciatives de gais? Són vàries les respostes a aquesta pregunta. Trias, divendres passat, va fer, senzillament, el ridícul polític", lamenta.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Contra la invasió, Barcelona, 26/06/2013 - 12:00


Tot son ganes d´embolicar la troca. Ni antisemitisme, ni xenofòbia. Només defensa a Hongria contra la invasió extracomunitària d´Europa. Aquesta és la realitat.

#7 Pilar, barcelona, 25/06/2013 - 19:09

Demà la Pilar Rahola i Martinez es fà sociata.

Salut.

#5 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 25/06/2013 - 18:06

La cabra catalanista tira al monte... Jua, jua, jua,...

#4 El Cal.los, marte, 25/06/2013 - 17:43

En Barna tenemos, entre otras cosas alucinantes, una calle dedicada a Karl Marx. Y la puso un alcalde sociata

#3 ander, lleida, 25/06/2013 - 15:54

Los supremacismos en el fondo son amigos: el odio les une. Son distintos modos de satanismo.