Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2013. 16:35h.

El PSC denuncia la "paràlisi" del Govern amb l'atur

Capdevila recorda que hi ha 900.000 persones aturades, segons l'EPA

El PSC denuncia la "paràlisi" del Govern amb l'atur

Puig, durant la seva intervenció al Parlament

La portaveu adjunta del PSC Montserrat Capdevila ha retret avui, durant la primera sessió de control el Govern en sis mesos, la manca d'actuació del Govern en matèria d'atur. Capdevila ha recordat que "al gener 2013 hi ha 661.817 persones registrades a les oficines de treball de la Generalitat . I segons l’enquesta de la població activa del darrer trimestre, hi ha a Catalunya gairebé 900.000 persones aturades, gairebé un 24 per cent, i un 52 per cent o més de joves entre setze i vint-i-quatre anys".

"I en aquest context, 213.977 persones no cobren cap subsidi ni prestació", ha afegit. "Avui tenim més atur, més destrucció d’ocupació: en aquest darrer any 195.400 llocs de treball s’han destruït", ha insistit.

"Davant d’aquestes preocupants dades, només constatem la paràlisi del Govern, entretingut en el debat sobiranista i en la confrontació, per tapar una crua realitat. Avui a Catalunya tenim una emergència laboral". La diputada socialista li ha preguntat, aleshores, "quines mesures pensa prendre, conseller, el seu Govern, per fer front a aquesta situació".

Puig, en el seu primer torn,  s'ha limitat a contestar que "el Govern de Catalunya manté una posició de gran preocupació davant d’aquesta situació, hi està treballant obsessivament i assumint la responsabilitat i el repte de prendre les decisions al nostre abast per capgirar aquesta situació, tendir cap a una evolució positiva a l’economia i generar i crear ocupació al més aviat possible".

Però la diputada socialista ha replicat que "l’EPA del quart trimestre del 2012 posa en vermell totes les alarmes possibles: es perd població a partir de setze anys en amunt –pel que significa de creació de riquesa a Catalunya–; perdem població activa en els darrers dos anys –158.200 persones–."

El conseller, aleshores, n'ha culpat Rodríguez Zapatero: "estaríem molt més contents, segurament, si no tinguéssim en aquests moments l’amenaça, com a conseqüència de la mala gestió en els anys anteriors, de la congelació dels fons europeus al voltant del SOC i les polítiques d’ocupació".

"Estaríem més contents, si s’haguessin aprofitat altres moments també per traspassar a la Generalitat les polítiques passives i poder fer una política molt més coordinada en aquest sentit. I estaríem també tots plegats més contents si tinguéssim un major consens per aconseguir nous instruments, plantejaments en què vostès observem que tenen alguns dubtes, i que ens farien, per exemple, només disposar de la hisenda, de tenir deu punts menys d’atur, com tenen, per exemple, al País Basc. Estaríem més contents si tot això ho féssim".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 33, Catalunya, 13/02/2013 - 21:11

Capdevila, i 80000000€ tirats amb els ideologic Bus Vao que no serveix per res. Amb aquests diners potser podriem estalviar molts aturats. Però tu vius del momiu!!!!

#3 Olga, Barcelona, 13/02/2013 - 20:02

Sempre parla qui més te de callar. Els del PSC no tenen vergonya,

#2 Pep, Vic, 13/02/2013 - 18:02

Dons que li demani consell a seu col.lega Corbacho que quan era ministre de treball va dir que l'atur no passaria de 4.000.000 milions i que ho arreglaria tot en poc temps. I no cal oblidar que com a ministre tenia totes les eines de l'estat no com generalitat que quasi no pot fer res.

#2.1 Kropotkin, Vic, 13/02/2013 - 19:36

Jua, jua, jua,...

#1 Enric, Barcelona, 13/02/2013 - 17:17

Devant qualsevol comentari dels sociates parlant / queixant-se de paràlisi amb l´atur, els diria que "d´ara en endavant farem les mateixes polítiques que el govern socialista entre el 2008 i el 2010"