Publicitat
Política · 29 d'Abril de 2021. 15:17h.

El PSC denuncia les ajudes al DIR

Tremosa al·lega que “l'esport és més necessari que mai”

El diputat del PSC, Òscar Ordeig, durant el ple del Parlament, s’ha queixat de “la línia d'ajuts de Avançsa” als gimnasos DIR. “Quin sentit té crear una línia de 9 milions d'euros i destinar el 30 per cent d'aquestes ajudes a una sola empresa?”, li ha preguntat al conseller d’Empresa, Ramon Tremosa.

Avançsa és l'Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, íntegrament participada per la Generalitat, adscrita a el Departament d'Empresa i Coneixement. S'encarrega de "donar suport tècnic, administratiu i econòmic a les empreses".

Ordeig ha acusat Tremosa de no actuar “amb transparència i publicitat suficient davant de les moltes empreses industrials i del sector esportiu que estan al límit”. “Com creu que se senten els milers d'empreses i entitats esportives d'aquest país que no han pogut optar a aquesta línia de subvencions”, ha preguntat.

Tremosa ha replicat que el DIR “és una empresa que va guanyar diners l'any 2019. És una empresa que té mil treballadors; la primera de Catalunya i la tercera d'Espanya”. També ha recordat que el DIR va ser tancat a causa de la pandèmia -com la resta de gimnasos-, però que “vam atendre el seu pla de viabilitat i ens va semblar que…”.

Tot seguit, ha fet una crida a “superar la crisi sanitària que amb les vacunes superarem”. També ha lamentat “la crisi social i emocional que estem vivint” i ha dit que com “l'esport és més necessari que mai, doncs atorguem aquesta ajuda” a més de confirmar que ja “s'ha desemborsat una part”.

“Conseller, és que no cola. Tot el suport a el sector esportiu, al sector industrial d'aquest país, però també màxima exigència de Govern en fer les coses amb transparència, amb publicitat i amb rigor. Ajudes, sí; reobertura segura, sí, però no ajudes per la porta del darrere, que és el que sembla”, ha replicat Ordeig.

El diputat del PSC també ha recordat el malestar d’altres empreses “que estan indignades perquè veuen com s’han aprovat” questes ajudes al Dir “sense la publicitat, sense la concurrència, per la porta del darrere i sense la transparència que s'exigeix a una convocatòria pública d'aquest nivell”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Flanagan, Tabarnia City, 30/04/2021 - 13:13

Las denuncias al juzgado oiga.,decirlo en el parlament es como si lo hace en la barra de un bar.

#3 Gironi mosquejat, Girona, 29/04/2021 - 18:18

Recordeu el posible desnonament del gimnas social sant pau, nomes hi calers per segons qui

#1 Tirant, Bcn, 29/04/2021 - 15:55

El senyor Canela, propietari del DIR, és un conegut i actiu separatista. Amb això està dit tot ...

#1.1 Fernando, Mataró, 30/04/2021 - 06:22

Gracias por informarnos del xuclador de la mamelle de turno. Con esta escoria de desgobiernucho estaba claro que no podía ser de otra manera.

#1.2 Sarah, Tabarnia, 30/04/2021 - 08:24

La relación de los Pujol con el DiR históricamente ha sido muy estrecha. Marta Ferrusola fue durante muchos años presidenta de la Fundación DiR. Dejó de desempeñar ese cargo en el año 2015, después de que trascendieran los fondos de 4,3 millones de euros que la familia Pujol tenía sin declarar (El Confidencial).