Publicitat

Els socialistes traslladen "tot el nostre suport als lletrats del Parlament"

El PSC desperta

El PSC ha sortit en defensa dels lletrats del Parlament després que el president de la Generalitat reclamés al president del Parlament el cessament del secretari general del Parlament, Xavier Muro, per no publicar sencera la resolució en contra la Monarquia que el Ple va aprovar divendres passat.

La diputada socialista Alícia Romero ha traslladat "tot el nostre suport als lletrats del Parlament" i ha destacat "la separació de poders i la llei" després que aquests hagin presentat un escrit a la Mesa del Parlament defensant l'actuació del secretari general Xavier Muro.

"Tot el nostre suport als lletrats Parlament que reivindiquen en un escrit la seva professionalitat i objectivitat, així com les seves actuacions necessàriament ajustades a la llei. Hem de dignificar les institucions respectant la separació de poders i la llei" ha escrit en una piulada.

41066-piulada.jpg

La Junta de Lletrats del Parlament ha defensat aquest dimecres la "independència i professionalitat" del secretari general de la Cambra, Xavier Muro després que decidís no publicar sencera al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya la proposta de resolució contra la monarquia aprovada pel Ple divendres passat.

Recorden també que el secretari general i els serveis jurídics formen part de l'administració i estan formats per "funcionaris públics que actuen amb independència de criteri i objectivitat" i que la seva actuació s'ha d'ajustar "a la legalitat i al que determinin les resolucions judicials que els afectin".

L'escrit dels lletrats es produeix després que el president de la Generalitat Quim Torra, demanés al president del Parlament, Roger Torrent, que cessés Muro si no publicava íntegrament tota la moció, exigència que va ser ignorada per Torrent.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Juan Jose García, Cunit, 16/08/2020 - 12:16

Decir que los socialistas despiertan,me parece exagerado.Han abierto un ojo,sólo.

#2 no soy nadie, barcelona, 13/08/2020 - 08:04

Que quede bien claro que he sido votante socialista toda la vida, pero los últimos años, demasiados, he visto actitudes por parte de su clase dirigente (unos pijos de Gracia, alguno de los cuales ahora milita en el supremacismo) que producen vergüenza ajena; seguidismo, quintacolumnistas, vendidos, colaboracionistas, ya les dió un aviso Cs...

#2.1 no soy nadie, barcelona, 13/08/2020 - 11:19

Me ratifico en todas mis afirmaciones, producen verguenza ajena; cobardes, chachas del nacionalismo (...)

#1 no soy nadie, barcelona, 13/08/2020 - 08:01

Q